Нововъведения в Adobe Creative Cloud

1492
Нововъведения в Adobe Creative Cloud

Нови възможности на основните продукти, подобрена производителност и подобряване на Adobe Stock.

Нововъведения в Adobe Creative Cloud

 

Adobe представи сериозно обновяване на основните услуги и продукти от Creative Cloud. Това включва нови функции на основните приложения, подобряване на различни елементи на Creative Cloud и значителни нововъведения в Adobe Stock – включително по-добра интеграция с CC и добавяне на изцяло нова Premium колекция с висококачествено съдържание. Според Adobe нововъведенията са насочени към много проблемни точки за дизайнери, фотографи и специалисти по видеообработка.

Adobe Stock е вграден директно в Creative Cloud и предлага по-богат избор

Изследване на Pfeiffer Consulting потвърждава, че интегрирането на Adobe Stock с настолните приложения осигурява до 10 пъти по-висока ефективност спрямо други подобни услуги. Разширената Adobe Stock услуга включва 55 милиона безплатни за ползване висококачествени снимки, видеоматериали, илюстрации и графики.

Други новости в Adobe Stock

  • Работа с едно цъкане – изборът на снимка или видео и добавянето ѝ към работния документ става с едно цъкане с мишката. Купуването на съдържание директно в приложението също става с едно цъкане.
  • Premium колекция – почти 100 000 подбрани изображения, които отговарят на стандартите на рекламните агенции от най-високо ниво, водещи марки и издатели.
  • Продажбата на съдържание става по-лесна. Скоро Adobe ще задейства плана си да създаде най-голямото място за продажба на креативно съдържание в света и ще позволи на дизайнерите да продават работата си и да печелят от нея. Сред новите функции ще е и автоматичното генериране на ключови думи, което може да спести часове работа.

Нови възможности и подобрения на производителността за CC настолните приложения

  • Content-Aware Crop във Photoshop – функция, която автоматично запълва празните полета, когато въртите или разширявате работното поле отвъд размера на оригиналното изображение
  • Face-Aware Liquify във Photoshop – лесен начин да създадете артистични ефекти с черти на лицето с помощта на инструмента Liquify, но без да нарушавате пропорциите на лицата.
  • Match Font във Photoshop – новаторски инструмент за разпознаване на шрифтове, който позволява разпознаване на лицензираните шрифтове и автоматично предлага алтернативи от наличните на компютъра или с лиценз от Adobe Typekit.
  • Бърз експорт на елементи от Adobe Illustrator CC, който позволява запис на елементите в различни формати и резолюции само с едно цъкване.
  • Подобряване на производителността на Photoshop, включително четири пъти по-бърза работа с менюто с шрифтове и три пъти по-бърза работа на Content-Aware Fill.

Източник: news.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.