Нововъведения в Illustrator

986
Нововъведения в Illustrator

В случай, че сте пропуснали, вижте тук какво ново се появи във версиите на приложението от март 2018.

Импорт на многостранични PDF файлове
Командата Open вече позволява импорт на многостранични Adobe PDF файлове в llustrator. Можете да вградите или да създадете линк към отделна страница, няколко страници или целия файл в документ в Illustrator.

Импорт на многостранични PDF файлове
 
Настройване на размера на точки, ръчки и bounding box на екрана
Illustrator вече ви позволява да контролирате размера на различни елементи за контрол на обекти на екрана. Можете да увеличите размера им за по-добра видимост и контрол на екрани с висока резолюция. Можете и да изберете дали да са запълнени или само контур.

Можете да намерите новите опции в Edit > Preferences > Selection & Anchor Display (Windows) или Illustrator > Preferences > Selection & Anchor Display (macOS).

Различни версии с панела Variables

С панела Variables можете да заредите CSV база данни с документ в Illustrator, за да създадете различни версии на работата си. Например, вместо да променяте ръчно обектите в шаблона, можете да използвате тази функционалност, за да създадете стотици вариации бързо и точно. Можете например да променяте имената на баджове за събитие, да променяте изображения на плакати и картички без да ви се налага да работите върху проекта отново. Просто създайте дизайна и го модифицирайте с лекота като заредите имената или снимките в базата данни.

 

Различни версии с панела Variables

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.