Отстраняване на бъгове в InDesign CC 2017.1

1259
Отстраняване на бъгове в InDesign CC 2017.1

Ако сте имали проблеми след ъпдейта до InDesign CC 2017.1, може би вече проблемът, който ви е сполетял, е отстранен.

бъгове в InDesign

 

През юни Adobe публикува две корекции на бъгове за Windows и Mac, които отстраняват следните проблеми:

  • Заглавният ред изчезва при клониране на таблици.
  • InDesign забива при показване на панела с табовете в диалоговия прозорец ScriptUI
  • Скрипт при стартиране, който изпълнява команди при New Document/след New Document, вече не работи заради променената диалогова кутия Command+N.

За да приложите корекциите, трябва да свалите и активирате тези скриптове. За момента те не са достъпни през Creative Cloud приложението.

 

Източник: indesignsecrets.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.