Повече от 40 процента от използващите Adobe СС нямат намерение да подновят абонамента си

987
Повече от 40 процента от използващите Adobe СС нямат намерение да подновят абонамента си
Spread the love

Това показват резултатите от запитване проведено от портала CNET.com съвместно с анализаторите от Jefferies.

Точните резултати показани от CNET.com гласят, че 57% от запитаните ще продължат да използват пакета, почти 20% са съобщили, че не възнамеряват да подновят абонамента си, а 23% все още не са решили.

 

 Adobe СС нямат намерение да подновят абонамента си

Трябва да се отбележи, че запитването е достигнало до ограничен брой от потребители. В него са участвали само 187 човека. За момента, това е единствената статистика касаеща лоялността на клиентите на Creative Cloud.

Авторите на изследването разглеждат като победа за Adobe факта, че независимо от съществуващото неодобрение от страна на креативното общество, новите условия на компанията се приемат от повече от 50% от запитаните. Както е известно, миналата година Adobe се отказа от продажбата на неограничени лицензи на своите продукти и внедри облачната Creative Cloud.

В същото време новината, че 43% могат да не подновят абонаментите си трябва да доведе компанията до сериозен размисъл, тъй като пакетите Creative Suite вече са стандарт за пазара на графичен дизайн. Такъв процент на желаещите да се откажат свидетелства за високо ниво на неудовлетворение на потребителите. За тези, които няма да се върнат към Creative Cloud остават два изхода или да се върнат към някоя от по-старите версии на Adobe (например, Creative Suite CS6) или да започнат да използват конкурентни пакети, като QuarkXpress например. И двата варианта могат да доведат до усложнения, особено, ако някой от външните клиенти работи с Creative Cloud.

От Adobe съобщиха, че до края на ноември 2013г са имали 1,44 милиона потребителя използващи платформата. Аналитиците от Jeffries предполагат, че от тогава това число се е увеличило с още около 400 хиляди.

Въпреки това много от клиентите са разочаровани. Сериозен удар по репутацията на компанията нанесе историята с хакерската атака през октомври миналата година когато бяха похитени платежните данни на 38 милиона човека, а също и изходният код на много от пакетите в платформата. Последва и още един скандал, когато голямо количество абонати не можеха да заплатят за следващият период, поради грешка в сървъра.

 

 Adobe СС нямат намерение да подновят абонамента си

Както показва запитването на CNET.com процентът на потребителите доволни от СС, от декември 2012 до март 2014г е намалял от 88 до 51%, а броя на отказалите се е нараснал от 16 до 20%.

Източник: www.cnet.com 
Превод: Радина Дойнова

Биографична информация