Потенциалът на пазара на софтуер у нас е огромен

1864

Все още няма официална информация, кога ще излезе новият CS4 пакет на Аdobe.

Това заяви на среща с журналисти Selami Guel (Регионален мениджър за Централна и Източна Европа и Турция), след официалното представяне на Акробат 9 миналата седмица, в хотел Радисън в София.

Selami Guel е много позитивно настроен към потенциала на пазара на софтуер у нас, който според него е огромен и един от най-бързо развиващите се в Европа. На въпрос, дали, като страна-членка на ЕС, можем да закупуваме продуктите на Адоби из цяла Европа, отговорът беше, че това зависи от видовете лицензи на Adobe. Местните български фирми ще продължават да закупуват продуктите си от българските дистрибутори. Ако сте част от голяма европейска компания, с представителство у нас, бихте могли да получите, закупен продукт от европейската държава, в която е седалището на вашата фирма, но така се лишавате от поддръжката на местния дистрибутор.
Acrobat 9 беше представен, също и от Mirko Ledic (Мениджър за Адриатика и Унгария) и Zoran Imširagić (Сертифициран инструктор и презентатор на Adobe) представиха официално днес в България фамилията софтуерни продукти Adobe® Acrobat® 9.
Продуктът предлага инструменти, чрез които бизнес потребителите могат да обединяват различни по тип файлове като документи, видео, звук и дори 3D обекти в един компресиран PDF файл. След това могат да изберат готово или създадат свое оформление на изходния файл, като добавят навигация и изградят цялостния външен вид в съответствие с търговската си марка. В резултат изходяща комуникация като търговски предложения, юридически документи и съпътстващите ги допълнителни файлове придобиват много по-персонализиран и привлекателен вид.

Mirko Ledic от отдел „Продажби” представи новата концепция за PDF портфолио. Acrobat 9 предлага инструменти, чрез които бизнес потребителите могат да обединяват различни по тип файлове като документи, видео, звук и дори 3D обекти в един компресиран PDF файл. След това могат да изберат готово или създадат свое оформление на изходния файл, като добавят навигация и изградят цялостния външен вид в съответствие с търговската си марка. В резултат изходяща комуникация като търговски предложения, юридически документи и съпътстващите ги допълнителни файлове придобиват много по-персонализиран и привлекателен вид.
Zoran Imširagić демонстрира пред присъстващите възможностите, които Acrobat 9 предлага – достъп до онлайн сътрудничество и работа по един и същ PDF документ в реално време през Acrobat.com – нов пакет от онлайн услуги, чиято Бета версия Adobe анонсира по-рано. Потребителите могат да използват Acrobat.com за съхранение и споделяне на файлове, както и да събират коментари и редакции по общ документ в реално време чрез Adobe Buzzword®, да използват услуга като Adobe ConnectNow – инструмент за провеждане на уеб конференции, който осигурява достъп до десктопа на събеседника, конферентна връзка с видео и аудио и вграден чат клиент.
Acrobat 9 включва софтуерните продукти Acrobat 9 Standard, Acrobat 9 Pro и Acrobat 9 Pro Extended. Най-богатият на функционалност член на семейството, Acrobat 9 Pro Extended, включва в себе си Acrobat Presenter – софтуер за лесно трансформиране на Microsoft® PowerPoint документи в мултимедийни презентации под формата на PDF файл.

На снимката: Mirko Ledic, Zoran Imširagić, Selami Guel, Боян Бойчев

Източник: www.prepressbg.com

Интернет портал за печатни технологии.