По-лесно сътрудничество и по-удобен достъп до ресурси Creative Cloud библиотеките

361
По-лесно сътрудничество и по-удобен достъп до ресурси Creative Cloud библиотеките

Adobe показаха нови и разширени функционалности на библиотеките на MAX 2019.

Adobe XD max 2019

 

Новите функции правят съвместната работа и споделянето на ресурси в приложенията по-лесни и удобни от всякога. Библиотеките могат да ви помогнат да работите по-ефективно. За това допринася пълната поддръжка на настолните и мобилни приложения от облака. Creative Cloud библиотеките са основна част от пакета от представянето си на Adobe MAX през 2014. Тук можете да се запознаете с нововъведенията в тях.

Пълна интеграция с Adobe XD
В новата версия достъпа до ресурси, създадени с различни приложения позволява лесно създаване на модел на работа, който включва повече програми. Новите библиотеки позволяват използване на елементи, създадени в XD в други приложения като Illustrator, Photoshop или InDesign. С новата версия можете да добавяте и зареждате стилове, изображения с алфа канали, които да бъдат достъпни в цялата облачна среда.

Управление на библиотеките в Creative Cloud настолното приложение
Досега управлението на библиотеките ставаше само през панела Library в приложенията на Adobe или онлайн Creative Cloud приложението. Това затрудняваше процеса заради ограниченията в размер на панела в приложенията. С новото настолно приложение можете да видите повече от съдържанието библиотеките си. Можете да подреждате съдържанието с лекота с влачене с мишката, да преглеждате и организирате групи и библиотеки.

Creative Cloud библиотеките вече поддържат Microsoft Word и PowerPoint
Сега можете да споделяте Creative Cloud библиотеки с хора, които нямат абонамент, чрез Microsoft Word и PowerPoint. Това позволяява изграждане на корпоративна идентичност и вграждането ѝ в документи и презентации и може да замени изпращането например на лога по имейла.

Разширена поддръжка на преливки
Вече можете да добавяте цветови градиенти към библиотеките в Photoshop, XD и Capture. Това премахва потребността от отделното им създаване в отделните приложения.

Предварително зададени библиотеки
Adobe предлагат и предварително подготвени библиотеки с ресурси, които можете да заредите и използвате в приложенията си. Можете да ги откриете и да изберете сред тях като натиснете бутона „+“ в ляво в новото настолно Creative Cloud приложение като изберете „follow public libraries.“

Източник: theblog.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.