Проектът Рим – най-новият софтуерен продукт на Adobe

1929

Тествайте безплатно приложението Project Rome, с което можете да създавате печатни и уеб базирани документи.

Project Rome

Приложенията на Project Rome са много. Можете да създавате документи за печат като визитки, брошури, покани и мн. други. Флаш проекти и дори малки сайтове също са сред възможностите му.

Това, което интересува нас като участници в процеса на създаване на печатната реклама е изходът на софтуера. Предвиден е PDF или директно към печатно устройство. Естествено съществува и изход към растерно изображение, в случая jpg.  На пръв поглед приложението не предлага всичко от възможностите на професионалните програми за векторни и растерни обработки, но е достатъчно функционално и след като свикнете с интерфейса ще намерите основните необходими инструменти за работа. А интерфейсът определено е максимално опростен.

Project Rome

Ето някои предимства на Project Rome.

  • Темплейти. Възможност за работа с темплейти и създаването им. Готовите шаблони се преработват много бързо, дори от неспециалист до крайния желан изглед. Флаш технологията, която е в основата на софтуера, дава възможност и за параметрично променяне на някои елементи до желаните от крайния потребител. 
  • Project Rome можете да използвате като уеб приложение или да го инсталирате като приложение на компютъра си. Това е съществено предимство. Уеб версията, която тествах работи абсолютно гладко и безпроблемно.
  • В Project Rome можете и да споделяте проектите си или да обменяте шаблони от официалния сайт на Adobe чрез различни социални приложения и Google.

Project Rome

Някои ще кажат, че подобни приложения не са никаква новост, но в случая на Project Rome трябва да се обърне особено внимание, тъй като това е продукт на Adobe и той съчетава възможностите на голямата компания и технологичното и лидерство при продуктите за създаване на реклама. Според мен, поне на този етап на разработка, този продукт не е насочен към специалистите, а по-скоро към по-общ кръг от потребители. Целта на Adobe вероятно е да направи създаването на печатен или уеб рекламен продукт в лесна детска игра. 

Засега можете да тествате софтуера безплатно, но се предвижда да е платен.

Линк към сайта на Project Rome

Източник: Printguide.info
Текста написа: Пламен Давидов

 

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.