Първи поглед в Indesign CS7

1431

Сред очакваните нововъведения са 64-битова поддръжка, нова работна среда и интегрирана работа с QR кодове.

Adobe публикуваха видеоматериал, в който се показват функции от бъдеща версия (вероятно CS7) на Indesign. Според информация, която и преди се е появявала в публичното пространство, следващата версия на приложението ще има 64-битова поддръжка, която ще му осигури висока производителност.

Сред потенциалните нововъведения и нова работна среда с тъмни и светли теми (подобна на тази, която получи Illustrator в S6). Ще бъде добавена и поддръжка на HiDPI екрани (като Retina на MacBook Pro).

Интересна възможност е и създаването и редактиране на QR кодове директно в документа, чрез нова команда в менюто Object. Можете да видите как става във видеоматериала:

Източник: blogs.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.