Светкавично откриване на графични обекти в Illustrator с FindReplace

782
Светкавично откриване на графични обекти в Illustrator с FindReplace

FindReplace на Astute Graphics е плъгин за Adobe Illustrator, който позволява откриване и подмяна на обекти на базата на техните визуални характеристики.

FindReplace на Astute Graphics

Светкавично откриване и модифициране на обекти
FindReplace позволява бързо откриване и променяне на обекти на базата на визуалните им параметри. Тя работи с обекти, които са включени в сложни документи. Това може да спести много повтарящи се действия. Плъгинът позволява да замените откритите обекти с всеки елемент, с който пожелаете. Можете и да запазвате параметрите на търсенето.

Търсене

Можете да търсите обекти по цвят, размер, форма, текст, разделителна способност на изображенията, атрибути на групата и още много параметри. Можете да прецизирате търсенето си с много условия и да го приложите само в едно действие.

Замяна

Подменете откритите обекти с всеки друг обект. Можете да използвате позиция, размер и завъртане, базирани на оригиналните обекти. Можете да изберете обектите, с които да бъдат подменени последователно или произволно от зададена група. И да ги позиционирате на базата на точки по зададени пътеки.Управление

Можете да съхранявате и променяте запазени търсения, да търсите в историята им, да определяте граници на параметрите. Това прави плъгина идеален за работа с PDF файлове, заредени в Illustrator, технически чертежи и проекти за предпечат.
FindReplace е съвместим с Adobe Illustrator 2020. Цената за него и още 16 плъгина за вечен лиценз е $119, безплатното обновяване е за срок от една година.

Източник: astutegraphics.com

Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.