Силни финансови резултати за Adobe през първото тримесечие на 2015

1757
Силни финансови резултати за Adobe през първото тримесечие на 2015

Приходите на компанията надхвърлиха прогнозите, тя представи най-новото си предложение, Adobe Document Cloud.

 

Финансови резултати

Приходите на Adobe са 1,11 милиарда долара, което надхвърля максималните очаквания, които бяха между 1,05 и 1,10 милиарда. През първата четвърт на годината абонатите на Creative Cloud са нараснали с 517 хиляди, което е ръст с 28% спрямо същия период за 2014. Компанията е изкупила около 2,4 милиона от акциите си за тримесечието, цената платена за тях е 174 милиона долара.

„Adobe Marketing Cloud и Creative Cloud продължават да са източника на ръста за Adobe,“ коментира президентът и изпълнителен директор Shantanu Narayen. „Развълнувани сме от представянето на Adobe Document Cloud, който предлага иновативни нови възможности, включително вградено електронно подписване, на милиони потребители.“
„Финансовата 2015 започва силно и приходите за първото тримесечие са свидетелство за успешното изпълнение на стратегията ни,“ каза Mark Garrett,изпълнителен вицепрезидент и финансов директор на Adobe.

Adobe Document Cloud

Adobe Document Cloud е облачна система за управление на документи, която съчетава „Acrobat с изцяло нова концепция със силата на електронния подпис.“ Той дава възможност на потребителите да редактират, подписват, изпращат и проследяват документи, независимо къде се намират, между настолни и мобилни устройства.
За момента решението се предлага както на абонаментен принцип, така и с опция за купуване на лиценз, съвместим с Acrobat XI Pro, но той предлага ограничен достъп до онлайн услугите.

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.