Силни финансови резултати за Adobe през първото тримесечие на 2015

1699
Силни финансови резултати за Adobe през първото тримесечие на 2015
Spread the love

Приходите на компанията надхвърлиха прогнозите, тя представи най-новото си предложение, Adobe Document Cloud.

 

Финансови резултати

Приходите на Adobe са 1,11 милиарда долара, което надхвърля максималните очаквания, които бяха между 1,05 и 1,10 милиарда. През първата четвърт на годината абонатите на Creative Cloud са нараснали с 517 хиляди, което е ръст с 28% спрямо същия период за 2014. Компанията е изкупила около 2,4 милиона от акциите си за тримесечието, цената платена за тях е 174 милиона долара.

„Adobe Marketing Cloud и Creative Cloud продължават да са източника на ръста за Adobe,“ коментира президентът и изпълнителен директор Shantanu Narayen. „Развълнувани сме от представянето на Adobe Document Cloud, който предлага иновативни нови възможности, включително вградено електронно подписване, на милиони потребители.“
„Финансовата 2015 започва силно и приходите за първото тримесечие са свидетелство за успешното изпълнение на стратегията ни,“ каза Mark Garrett,изпълнителен вицепрезидент и финансов директор на Adobe.

Adobe Document Cloud

Adobe Document Cloud е облачна система за управление на документи, която съчетава „Acrobat с изцяло нова концепция със силата на електронния подпис.“ Той дава възможност на потребителите да редактират, подписват, изпращат и проследяват документи, независимо къде се намират, между настолни и мобилни устройства.
За момента решението се предлага както на абонаментен принцип, така и с опция за купуване на лиценз, съвместим с Acrobat XI Pro, но той предлага ограничен достъп до онлайн услугите.

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.