Уловете вдъхновението с Adobe Capture

1158
Уловете вдъхновението с Adobe Capture

Според компанията приложението „превръща света в ресурси за дизайн“.

Уловете вдъхновението с Adobe Capture

 

Някои от най-вдъхновяващите моменти се случват, докато не сте на бюрото си – когато си почивате, на почивка сте или просто се разхождате в квартала. Но какво да направите, ако откриете нещо, което да повлияе на работата ви? Запознайте се с Adobe Capture, мобилно приложение, което ви помага да уловите тези прелитащи моменти вдъхновение и да ги превърнете в цифрови ресурси, които да използвате в настолните приложения на Adobe. Capture ви позволява да превърнете изображения във векторни форми, мотиви, четки, 3D материали, цветови палитри и дори текст.

Продуктовият мениджър на Capture Maria Perez споделя какъв е мисловният процес зад Type и Materials (текст и материали), най-новите му функции. „Целта на Capture е да решава проблеми. Като добавихме Type и Materials, представихме нови начини да решаваме уникалните проблеми на графичния и 3D дизайн. Тype ви предлага шрифтове от Typekit, а Materials ви позволява да уловите текстури от света около вас и да ги превърнете в модел на света в Adobe Dimension.”

itunes.apple.com/us

Adobe Capture CC е безплатно приложение за iOS и Android.
Източник: blogs.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев 

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.