Хвърлете още един поглед на Photoshop CS6

2853

Adobe публикуваха три видеоматериала, от които потребителите могат да се запознаят с някои от възможностите, които ще има следващата версия на Photoshop

В ново видео, публикувано тази седмица в официалния YouTube канал на Photoshop, Adobe ни показват още някои от нещата, които ще бъдат включени във версия CS6 на графичния редактор. Това е четвъртият подобен видеоматериал. Дата на издаването на новата версия все още не е обявена. Тук можете да видите как старшият продуктов мениджър на Photoshop, Bryan O’Neil Hughes, показва как приложението може да мести елементи от снимките без използване на канали, маски и други комплексни техники.

Новата функция е изградена на основата на Content-Aware Fill, който се появи в CS5. В един пример той премества жена от едната страна на изображението в другата без тази манипулация да остави следа. След като избраният обект е преместен, Photoshop анализира пикселите, където е била селекцията и запълва зоната по подходящ начин. Изглежда работи доста добре и употребата му е много лесна.

Вече писахме за първото видео на Adobe, посветено на Photoshop CS6. След него излязоха още две, които си струва да видите.

Второто показва не толкова зрелищна, но вероятно много полезна за много потребители възможност. Благодарение на нея можете да работите дори докато друго изображение се записва. Продуктовият мениджър на Zorana Gee демонстрира превключване между прозорците и работа с филтри, докато на заден план се съхранява едногигабайтов файл. Друго подобрение е почти пълната липса на забавяне между прилагането на филтър и визуализирането на ефекта от него.

Третият видеоматериал ни позволява да се запознаем с възможността за добавяне на пунктирани линии и такива, създадени от точки. Много от потребителите на програмата са изискали добавянето на подобна възможност.

Източник: youtube.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.