Ъпдейти за Creative Clouds, които ще ви бъдат полезни

1480
Ъпдейти за Creative Clouds, които ще ви бъдат полезни

Сега е идеалният момент да актуализирате приложенията и услугите на Creative Cloud, тъй като благодарение на тях още по-лесно може да постигнете брилянтни резултати в работата си.

Представяме ви селекция от нови функции, като започваме с две нововъведения в Adobe Stock, който вече има над 55 милиона файла (изображения, видео и графики). Първата новост е колекция от около 100 000 специално селектирани изображения на автори, чиито произведения са силно търсени. Втората новост е в опростяването на работния процес между Adobe Stock и приложенията в Creative Clouds. Изборът на файлове и импортирането им в работната среда става с едно натискане на бутон на мишката. Ако не сте тествали това приложение сега е моментът, тъй като от Adobe предлагат и 10 безплатни изображения за изтегляне.

photoshop

Следващите няколко промени са насочени към използващите Photoshop. Чрез Face-Aware Liquify може да се правят промени в лицата на хората в дадено изображение. Това става посредством възможността за разпознаване на лица и различните компоненти в него (очи, нос, уста и други черти в него). Новост е и технологията „Match font”, позната от Adobe MAX 2015, с която дадено изображение се сканира за текстове, които се сравняват с наличните на компютъра или в Creative Cloud шрифтове с цел разпознаване. Разработени са и новости, помагащи при обработка (завъртане, изрязване и увеличаване) на изображения. Може да видите всички новости, свързани с Photoshop в сайта на Adobe.

 

Character Animation

За феновете на After Effects е добавена опцията Character Animation, чрез която се дава възможността на анимиран герой да се държи и действа като актьор от реалния живот. Тази актуализация вече бе тествана в анимационния филм „The Simpsons”, където героят на Homer Simpson отговаряше на живо на въпроси в една от сериите. Вижте повече във видеото:За потребителите, ползващи основно Adobe Illustrator новост е възможността за експорт на файлове. Например ако имате нужда от набор от икони, мащабиран в различни размери вече не е нужно да правите индивидуално преоразмеряване за всеки един. Сега може да направите всичко директно от настройките за експорт.

 

 Adobe Illustrator

Разбира се не са пропуснати и останалите приложения на Adobe, в които също има някои малки нововъведения, за които може да прочетете в блога на компанията.

Източник: blogs.adobe.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/