Adobe ви слуша: ново видео за Photoshop CS6 показва функции, които изпълняват изисквания на потребителите

1602

Adobe продължават да публикуват информация за новостите, които да очакваме във Photoshop CS6.

photoshop cs6

Краткият видеоматериал (пети поред) е представен от продуктовия мениджър на Photoshop Stephen Nielson. Видеото е посветено на малки подобрения, но основната му цел е да покаже на потребителите на Photoshop, че Adobe се вслушва в тях. Nielson казва, че членовете на екипа на Photoshop са получили време, в което да помислят и да разработят нещата, които наричат JDI, което ще рече Just Do It Project (проект „Просто го направи”). JDI всъщност са изисквания на голям брой потребители на програмата.

Сред най-интересните новости е възможността предлага пренасяне на всички потребителски настройки между различни версии на програмата, както и между различни компютри. Това включва палитри, четки, организация на работното поле, настройки на програмата и всичко друго, което сте променили така, че да е удобно за вас. В основата на всичко това е модулът Auto Migration, който дава възможност при преминаване към нова версия да съхраните всички настройки. Можете и да ги споделите с друг компютър. Така можете да използвате едно и също работно поле на настолен и мобилен компютър.

В бъдещата версия на Photoshop е добавена възможност за копиране на слоеве и групи от слоеве с едно цъкане с мишката. Ще може да се добавят цветови етикети на няколко слоя едновременно, само с една клавишна комбинация. Потребителите, които работят с голям брой слоеве със сигурност ще оценят тези подобрения. Очаква се да има и допълнителни подобрения в тази област.

Photoshop CS6 връща и възможността за създаване на контактни копия и PDF представяния, които ще улеснят комуникацията между фотографите и клиентите им.
Можете да научите още за новостите във Photoshop CS6 тук и тук.

Източник: youtube.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.