Adobe добави нови функции към Creative Cloud версията на Photoshop

1315

Корпорацията добави интересни нови възможности към Creative Cloud, Photoshop, Illustrator и Muse. Нововъведенията във Photoshop със сигурност ще предизвикат интереса на дизайнерите, а агенциите ще проявят интерес към новите абонаменти Creative Cloud Team.

Въпреки че Creative Cloud се предлага едва от няколко месеца, абонатите му са доста повече от 200000, като 80% от тях са избрали годишен абонамент. Част от предимството на членството в Creative Cloud пред стандартните лицензи е постоянния поток нововъведения, които го правят примамливо предложение за много графични специалисти.

Поддръжка на
HiDPI и Retina екрани
Със сигурност тези допълнения ще предизвикат сериозен интерес сред потребителите на Photoshop Creative Cloud. Повечето от тях ще се предлагат изключително за потребители на Облака, но има и нововъведение, което ще се появи и в купените версии на програмата. Това е поддръжката на HiDPI и Retina екрани, която вече е налична и в Illustrator.

По-умни умни обекти

Следващата нова функция представлява интерес специално за фотографи и потребители, които често ретушират снимки – това е възможността за използване на Smart Objects с Blur Gallery и Liquify filters. По този начин тези ефекти могат да се прилагат без да променят необратимо изображението и да бъдат премахвани или променяни по всяко време. Това е огромно предимство ако искате да запазите оригиналното изображение, защото няма нужда да копирате слоя или файла. Това подобрение на Smart Objects работи и с видео.

Условни макроси

Друго ценна функция, добавена към Photoshop е възможността за създаване на условни макроси (Actions). Те са праволинейни и лесни за употреба и са базирани на условия, които приложението проверява кое от условията е изпълнено и предприема съответното действие. Те могат да са изключително полезни, ако искате например да приложите различни водни знаци в зависимост от това дали изображението е ориентирано хоризонтално или вертикално.

Стилове

Сред полезните нововъведения е и възможността за работа със стилове на текста, подобни на тези в InDesign. Сега вече те могат да се дефинират, променят и пренасят между различни документи.

Изрязване

Подобрени са и новите инструменти за изрязване и променяне на размерите на изображенията, с цел да станат по-лесни за употреба. Целта е да се отговори на желанията на потребителите, които са били затруднени от тях в сравнение със старите инструменти.

Desktop Sync

Desktop Sync вече се предлага официално на пазара. Облачната услуга за съхранение/споделяне на файлове от Adobe предлага 20 GB и работи с влачене и пускане. Достъпът до нея става през Cloud акаунта и през всяко устройство, от което имате достъп до него.

Creative Cloud

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.