Adobe купува Fotolia и добавя възможност за купуване на снимки и видео през Creative Cloud

2154
Adobe купува Fotolia и добавя възможност за купуване на снимки и видео през Creative Cloud

Adobe обяви, че е постигнала споразумение за купуване на Fotolia, водещ сайт за снимки, графики и HD видео. Стойността на сделката е около 800 милиона американски долара.

Adobe купува Fotolia

 

Fotolia ще бъде интегрирана в Adobe Creative Cloud, което ще позволи на абонатите да имат достъп и да купуват над 34 милиона изображения и видеоматериали, което може значително да ускори и опрости процеса по създаване на дизайн. Купуването на Fotolia подсигурява ролята на Creative Cloud на оживено място, от което дизайнерите да купуват и продават ресурси и услуги и да показват талната си на аудитория от целия свят. Adobe планира и Fotolia да продължи да съществува като самостоятелна услуга, достъпна за всички.

„Купуването на Fotolia ще подсили ролята на Creative Cloud като чудесно място за специалисти по дизайн,“ каза David Wadhwani, старши вицепрезидент за дигиталната медия в Adobe. „Creative Cloud се превръща в място, което креативната общност посещава, за да получи достъп до изображения, шрифтове и идеи, чрез ключови дизайнерски услуги като Fotolia и новите ни възможности Creative Talent Search.’’

С 3,45 милиона члена Adobe Creative Cloud включва водещите настолни приложения в сфера, широка гама мобилни приложения, материали за обучение, ресурси и услуги и достъп до динамична общност. Creative Cloud трансформира начина, по който дизайнерите търсят вдъхновение и постигат най-добри резултати – и полезността на Creative Cloud нараства през цялото време с добавяне на нови възможности като Creative Talent Search. След като приключи сделката, Adobe планира да интегрира доставката и покупката на ресурсите в Creative Cloud.

Източник: пресинформация на Adobe
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.