Adobe няма да продава лицензи за новите версии на продуктите си, абонаментът е единствената възможност да ги имате

2156

Новите продукти на Adobe няма да се продават както досега, а ще се предлагат само като част от абонаментната услуга на компанията, CS6 остава в продажба.

Един от основните въпроси на цифровата епоха е дилемата между собствеността и абонамента. Досега случаят при Adobe беше избор между няколко приложения, които си купувате завинаги или много по-голям набор от инструменти, които ползвате срещу такса. Този въпрос вече не е актуален.

Adobe обяви края на продажбата на лицензи на нови продукти

Ако искате да използвате най-новите версии на Photoshop, InDesign, Illustrator и други основни приложения, ще трябва да се абонирате за Cloud. В противен случай ще ви се наложи да се примирите с по-стари версии на програмите или да потърсите алтернативни приложения.

Всъщност, няма да има „CS7“, тъй като наборът приложения вече са нарича CC (от Creative Cloud)

Това нововъведение със сигурност няма да хареса на много потребители, но възможностите, предлагани от Adobe в Creative Cloud са впечатляващи. Налице е и избор от абонаментни планове, които целят да осигурят оптимална комбинация от продукти за всякакви типове потребители.

Основните неща от конференцията MAX:

Всички популярни приложения на Adobe са обновени. До 17-и юни потребителите на Creative Cloud ще имат достъп до Photoshop CC, InDesign CC, Illustrator CC, Dreamweaver CC, Premiere Pro CC, After Effects CC, Muse CC и други. Общият брой инструменти и услуги в Creative Cloud ще бъде над 30. Абонатите ще продължат да имат достъп и до CS6 версиите на приложенията.

Creative Cloud предлага възможност за синхронизиране на файлове и настройки на приложенията между различни компютри с общ размер до 20 GB. Behance вече е интегриран в Creative Cloud, така че абонатите могат директно да показват работата си и да получават обратна връзка.
Ето и някои от основните нововъведения в CC:

Photoshop CC

Photoshop CC има нови технологии за изостряне на изображения. Camera Shake Reduction може да коригира изображения, които нямат фокус заради трепване на фотоапарата. Smart Sharpen функцията е преработена изцяло и според Adobe работи по-добре от всякога. Camera Raw 8 добавя нови опции за изправяне на изображенията и корекции на перспективата. Photoshop CC дава на потребителите възможност директно да публикуват проектите си в Behance.

Illustrator CC

Приложението разполага с нов Touch Type инструмент, който позволява на потребителите да местя, оразмеряват и завъртат букви в текст, който може да се редактира. Инструментът работи с мишка, таблет или тъчскрийн. Добавена е възможност за генериране на четки директно от снимки. Art, Pattern, и Scatter четките вече могат да съдържат растерни изображения.

InDesign CC

Най-забележимата промяна е тъмната работна среда, подобна на тази в Photoshop и Illustrator. InDesign CC е изцяло пренаписан като 64 битово приложение. Добавена е поддръжка на QR кодове, Retina екрани и др.

CS7 CC Creative Cloud

Източник: blogs.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.