Adobe обновиха Photoshop до CC 2017

1665
Adobe обновиха Photoshop до CC 2017

Новата версия съдържа интересни възможности за автоматизация и увеличаване на производителността.

Adobe обновиха Photoshop до CC 2017

 

Adobe представи нова версия на водещия си софтуер за редакция на изображения. Photoshop CC 2017 беше представен на Adobe MAX 2016 и той използва най-новия енджин за автоматизация на компанията, наречен Sensei. Много от подобренията във Photoshop са под капака и са свързани с разширената интеграция с други приложения от Creative Cloud – най-вече Adobe XD и Adobe Stock, както и подобрени възможности за сътрудничество. Новостите включват още седем безплатни четки от Kyle Webster, специално настроени за Photoshop.

Ключовите нововъведения на Photoshop CC 2017 включват:

Търсене в приложението
Търсете бързо сред инструментите, панелите и менютата на Photoshop, ресурсите в Adobe Stock, ръководства и инструкции в рамките на приложението чрез новият панел за търсене. Натиснете Cmd+F (или Ctrl+F за Windows), за да го активирате, или цъкнете на символа за ново търсене в горния десен ъгъл на приложението и го тествайте.

Стартирайте по-бързо
Започнете лесно проектите си за дизайн чрез лесни за достъп предварителни настройки, разделени в удобни категории. Можете да използвате и безплатни шаблони от Adobe Stock, които можете да намерите в диалоговия прозорец File>New.

Подобрен панел Properties
Панелът Properties сега показва информация за използваните типове слоеве и други параметри на документа, което улеснява работата.

Подобрено работно пространство за създаване на селекции и маски

  • Polygonal Lasso инструментът е добавен към Select and Mask работното поле
  • Възможност за преглед на изображения с висока или ниска разделителна способност по време на селектирането.
  • Подобрена работа на плъзгача при използване на Smart Radius

Face-Aware Liquify вече позволява независима настройка на очите при работа с Face-Aware Liquify

Match Font сега търси във всички файлове, инсталирани на системата

Поддръжка на цветни SVG шрифтове
Вече можете да получите достъп до всеки SVG шрифт, инсталиран на системата през менюто с шрифтове на Photoshop. Тези шрифтове са идеални за риспонсив дизайн, поддържат голям брой цветове и преливки и могат да бъдат растерни или векторни. Adobe включват два безплатни нови SVG шрифта – EmojiOne и Trajan Color Pro. Те са предварително заредени в новата версия и могат да бъдат използвани от падащото меню на инструмента Type.

Подобрена интеграция с Adobe XD
Вече можете да копирате SVG елементи в клипборда, за да поставяте лесно елементи и дизайни от Photoshop в UX софтуера Adobe XD.

Източник: blogs.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.