Adobe обнови PDF Print Engine

1322

Adobe представи PDF Print Engine 3 (APPE 3). Според компанията новото решение включва „най-бързата технология за обработка в индустрията днес“ за печат на персонализирана информация.

PDF Print Engine

APPE 3 включва значителен брой подобрения спрямо по-ранните версии. Архитектурата на RIP-а е изцяло нова, нарича се Mercury и е специално разработена за работа с високоскоростни цифрови печатни машини. Mercury включва гъвкави възможности за едновременна обработка на няколко задачи. RIP-ът захранва и динамично балансира задачите за изчисление между наличните устройства.

Той също така поддържа PDF файлове с променлива информация като PDF/VT за високоскоростен печат на персонализирани материали, например сметки. Според Adobe, системата също така обработва съдържанието по начин, който съответства на този в Reader и Acrobat XI и по този начин „осигурява предвидимост и премахва неприятните изненади“.

Fujifilm стана първия доставчик, който предложи решение, базирано на архитектурата Mercury. Новата версия 5.5 на решението на компанията за управление на работен процес XMF е базирано на Mercury. Adobe казаха, че Canon, EFI, Kodak, Screen и Xeikon също ще предложат системи, базирани на новото решение в близките месеци.

„С PDF Print Engine 3 Adobe продължава да демонстрира водещата си позиция в областта на печата – 30 години след излизането на PostScript на пазара и стартирането на революцията в предпечата. По-бързата обработка и по-голямата предвидимост се превръщат директно в по-големи печалби за клиентите на партньорите ни: печатниците по целия свят“, каза Naresh Gupta, старши вицепрезидент на бизнес звеното за печат и издателска дейност на Adobe.

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.