Adobe обявиха рекордни приходи

1897

Adobe Systems обявиха финансовите си резултати за първата четвърт на годината, която приключи на 4-и март 2011.

За първата четвърт на 2011, Adobe са имали рекордни приходи от 1,028 милиарда долара, сравнени с 858,7 милиона за първата четвърт на 2010 и 1,008 милиарда за последната четвърт на 2010. Ръстът спрямо миналата година е 20%. Приходите, които компанията си беше поставила като цел за първата четвърт на тази година бяха между 1 и 1,05 милиарда долара.

Adobe обявиха рекордни приходи

„Постигнахме рекордните си резултати в шестото поредно тримесечие на постоянен растеж”, каза Shantanu Narayen, президент и изпълнителен директор на Adobe. „Възгледите на Adobe за промяна на начина, по който света създава, преценява и разпространява цифрови продукти са в синхрон с клиентите ни. Решенията ни позволяват да се насочим към големи пазари, които подхранват растежа ни”, допълни той.

Очакванията за втората четвърт на 2011 са за приходи между 970 милиона и 1,02 милиарда долара. Вицепрезидентът на Adobe, Mark Garrett изрази съпричастността на компанията към бедствията в Япония. Държавата е на второ място по приходи за Adobe. Заради несигурната бизнес среда там, очакванията на компанията са били снижени до 50 милиона долара – около 1/3 от оригиналните планове за приходи от Япония за втората четвърт на годината.

Текста написа: Мартин Новев
Източник: adobe.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.