Adobe окончателно спря продажбите на Creative Suite 6

1598
Adobe окончателно спря продажбите на Creative Suite 6

Creative Cloud остава единственият начин да си купите достъп до приложенията на компанията.

продажба на Creative Suite 6

 

Преди почти 5 години, през пролетта на 2012, Adobe представиха едновременно два продукта Creative Suite 6 и Creative Cloud. Creative Suite 6 беше представен от компанията, като последното ѝ решение, за което ще се продава вечен лиценз. От 09.01.2017 вече не можете да го купите и алтернатива остава само абонаментния план за CC.

През юни 2014, след първите големи две обновявания на CC, Adobe описаха продажбите на нови лицензи за CS6 като „минимални“ и заявиха, че огромна част от клиентите избират Creative Cloud. Компанията продължи да осигурява поддръжка по отношение на сигурността и премахването на бъговете на CS6 и обновяване на Camera Raw до юли 2015, около три и половина години след излизането на CS6, но в крайна сметка го спря от поддръжка, за да развие платформата и да пренасочи ресурси в други технологии.

CS6 не поддържа официално по-нови операционни системи. Windows 8.1 и Mac OSX v. 10.9 (“Mavericks”) за последните съвместими версии. Скоро след това, през септември 2015, Adobe спре продажбите на Creative Suite 6 на сайта си. Някои версии все още можеха да се купят след това по други канали. Това продължи до 9.01.2017, когато компанията официално спря да продава Creative Suite.

Източник: www.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.