Adobe постигна нов рекорд в продажбите онлайн

1436
Adobe постигна нов рекорд в продажбите онлайн

От Adobe публикуваха своя нов доклад (Adobe Digital Index), съдържащ информация за извършените онлайн сделки в периода от 1-ви до 28-ми Ноевмрви 2014 година, в който се обощават данните на повече от 350 милиона посещения в 4500 сайта за продажби на дребно.

adobe black friday

 

От доклада става ясно, че потребителите са похарчили 32 милиарда долара, което е с 14% повече от миналата година. За Деня на благодарността и Черния петък са постигнати рекорди в продажбите със съответно 1.33 и 2.4 милиарда долара. Интересен факт е, че 3.2% от посещенията са завършили с покупка.

Покупките, извършени чрез смартфон са се удвоили за сметка на тези през таблет, които се покачват с по-малък темп от нивата през изминалата година. Това показва, че онлайн продажбите са силно подвластни на мобилните устройства. В Деня на благодарността 29 процента от продажбите са били извършени чрез мобилно устройство. За сравнение този процент през 2013 година е бил едва 21. Три процента увеличение на покупките през смартфон или таблет между 2013 и 2014 година се наблюдават и в данните за черния петък. Феновете на Apple са похарчили четири пъти повече средства от потребителите, използващи Android.

Отстъпките също са изиграли важна роля в постигнатите рекорди. В Деня на благодарността цените са били понижени с 25.2%, което е с допълнителни 1.2% от нивата през предходната година.

Колкото до социалните мрежи, от компанията обявиха, че средната стойност на една поръчка, направена през социалната мрежа Facebook е в размер на 114.45 $. На второ и трето място се нареждат съответно Pinterest с 93.20$ и Twitter с 90.74$.

Докладът извежда данни за това кои са най-търсените подаръци в интернет. На база споменаванията в социалните мрежи от Adobe виждат най-голям ръст (приблизително 350%) за Sony и Samsung при 4K телевизорите. Водач в преносимите устройства е Fibbit със 100 000 споделяния в социалните мрежи само за Деня на благодарността и Черния петък. Лидер при смартфоните продължава да е iPhone 6.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.adobe.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/