Adobe постигна равенство в заплащането между половете

552
Adobe постигна равенство в заплащането между половете

Компанията обяви, че е постигнала равенство в заплащането между мъже и жени в глобален мащаб.

 

Уеднаквяването на заплащането между половете е постигнато в почти 40 държави. Това е изключително важен момент в целта на Adobe да осигурят на служителите си работно място, което е „приобщаващо, иновативно и изключително.“

„Разнообразието означава, че ценим уникалния житейски опит, който всеки служител носи в работата си,“ каза Shantanu Narayen, президент и изпълнителен директор на Adobe. „Горд съм, че предприехме тази важна стъпка към пълно разпознаване на приноса на хората ни – това постижение е фундаментално за нашата идентичност.“

Adobe определя равенство в заплащането като гаранция, че служители с идентична позиция и образование получават справедливо възнаграждение един спрямо друг, независимо от пола или етническата си принадлежност. Като ключов елемент от инициативата компанията е анализирала заплащането на служителите си на базата на типове длъжности и местоположение. След това, на базата на резултатите, са внесли малки корекции. Тези глобални промени на заплащането, заедно с предишните, направени в САЩ и Индия, са имали ефект върху по-малко от 5% от служителите на Adobe и по-малко от 0.2% от глобалните разходи за заплати.

Източник: пресинформация на Adobe
Текста написа: Мартин Новев 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.