Adobe представи Creative Cloud 2019

1071
Adobe представи Creative Cloud 2019

Обновени са Illustrator, Photoshop и Photoshop за iPad, InDesign, XD, After Effects, Premiere Pro.

Creative Cloud 2019

 

На годишната си MAX конференция в Лос Анджелес Adobe представи новото поколение приложения от Creative Cloud. Най-важното нововъведение в CC 2019 е версията на Photoshop за iPad. Това е първият случай, в който някоя от основните програми от пакета има версия специално за таблет. Допълнение към това е Project Gemini за iPad, ново приложение за рисуване и скициране.

Други важни нововъведения са ново Content-Aware Fill работно пространство във Photoshop CC, подобрения на производителността на Lightroom CC и Lightroom Classic. Възможност за използване на нов тип фотореалистични градиенти в Illustrator CC. Content-Aware Fit функция в InDesign CC. Нови възможности за търсене в Adobe Stock.

Интересно нововъведение е Adobe Fonts, който заменя Typekit и го превръща в цялостна библиотека с шрифтове, включени в абонамента за Creative Cloud. На конференцията бяха обявени и нови допълнения към InDesign, Illustrator, XD, Dimension и Lightroom. Adobe Creative Cloud 2019 вече може да се обнови през Creative Cloud приложението, с изключение на iPad приложенията, които се очакват по-късно през годината.

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.