Adobe придобива Magento Commerce

949
Adobe придобива Magento Commerce

Adobe обяви, че са сключили окончателно споразумение за придобиването на Magento Commerce, водеща търговска онлайн платформа на пазара, за 1,68 милиарда долара, подлежащи на обичайни корекции на покупната цена.

Magento Commerce

 

Добавянето на Magento Commerce Cloud ще позволи на търговията да се интегрира безпроблемно в Adobe Experience Cloud, предоставяйки една единствена платформа, която служи както на B2B, така и на B2C клиентите в световен мащаб. Платформата Magento обединява цифрова търговия, управление на поръчките и предсказуема интелигентност в унифицирана платформа за търговия, която дава възможност за пазаруване в широк спектър от индустрии.

Adobe е лидер в проектирането и предоставянето на дигитален опит чрез съдържание и данни. В основата на всеки голям опит са съдържание и данни, които дават възможност за последователен, личен и интуитивен опит, който потребителите очакват. Търговията също е неразделна част от опита на клиентите. Понастоящем потребителите и бизнесът очакват всяко взаимодействие да бъде достъпно за пазаруване – независимо дали в мрежата, чрез мобилно устройство, социална мрежа или в магазина.

Magento предоставя възможност за дигитална търговия на Adobe Experience Cloud и управление на поръчки както за физически, така и за цифрови стоки в различни индустрии, включително потребителски опаковани стоки, търговия на дребно, търговия на едро, производство и публичен сектор. Magento Platform е изградена върху доказана, мащабируема технология, поддържана от повече от 300 000 разработчици. Партньорската система на Magento осигурява хиляди предварително изградени разширения, включващи плащане, доставка, данъци и логистика. Тази гъвкавост дава възможност на бизнеса бързо да навлезе и да възпроизведе възможностите си за търговия за техните уникални бизнес нужди. Сегашните клиенти на Magento включват марки като Canon, Helly Hansen, Paul Smith и Rosetta Stone. Adobe и Magento имат съвместни клиенти, сред които Coca-Cola, Warner Music Group, Nestlé и Cathay Pacific.

„Adobe е единствената компания, която има водеща роля в създаването на съдържание, маркетинга, рекламата, анализа и търговията – позволявайки практически опит в реално време за клиентите“, каза Brad Rencher, изпълнителен вицепрезидент и генерален директор на Digital Experience, Adobe. „Внедряването на търговия в Adobe Experience Cloud с Magento дава възможност на Adobe да направи всеки момент личен и всеки опит, достъпен за пазаруване.“

„Adobe и Magento споделят обща визия за бъдещето на цифровия опит, който обединява силата на Adobe в съдържанието и данните с отворената търговска иновация на Magento“, каза Mark Lavelle, главен изпълнителен директор на Magento. „Развълнувани сме да се присъединим към Adobe и вярваме, че това ще бъде чудесна възможност за нашата общност от клиенти, партньори и разработчици.“

До приключване на сделката, главният изпълнителен директор на Magento, Mark Lavelle, ще продължи да ръководи екипа на Magento като част от бизнеса на Digital Experience на Adobe, като ще се отчита пред изпълнителния вицепрезидент и генерален мениджър Brad Rencher. Сделката, която се очаква да приключи през третото тримесечие на финансовата 2018 година на Adobe, подлежи на регулаторно одобрение и обичайните условия за приключване. До приключването на сделката всяка компания ще продължи да работи независимо.

Източник: news.adobe.com
Текста написа: Пламен Давидов 

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.