Adobe спира продажбата на софтуер на дискове

1734

От първи май тази година софтуерният пакет Creative ще се предлага само за сваляне от интернет.

Creative Suite

Преди известно време Adobe намекнаха, че на първи май ще спрат продажбите на „версиите в кутии на продуктовите семейства Creative Suite или Acrobat…” Сега тази информация е потвърдена, въпреки, че от компанията не ѝ дават особена гласност. В често задаваните въпроси (FAQ ) за Creative Suite се появи този: „Защо Adobe спират версиите на дискове на Creative Suite?” 

Това не означава, че продажбата на лицензи е спряна. Все още можете да купите продукти от Creative Suite и да ги свалите от интернет, ако не желаете да използвате Creative Cloud. Тоест, все още можете да купувате отделни продукти и да получите лиценз за вечни времена за тях.

Премахването на версиите в кутии не е голяма изненада като се отчетат усилията на Adobe да привлекат внимание към предложенията си от Creative Cloud и успеха, постигнат от абонаментната им услуга. По последни данни, абонатите на Creative Cloud нарастват с 10 000 седмично. По груби сметки това са над половин милион нови членове годишно.
Въпреки усилията на Adobe да се справи със слуховете за Creative Cloud, някои митове все още са разпространени, например „софтуерът работи в браузъра ти“, „трябва да си свързан с Интернет или програмите на работят“, когато прекратиш членството си, губиш файловете си“ и други.

Може би е добра идея да запазите копията на CS на дискове, които имате, възможно е да се превърнат в колекционерска рядкост.

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.