Adobe Acrobat X вече е в продажба

1606

Новата версия е ориентирана към подобряване на сътрудничеството, улесняване на употребата и подобряване на съвместимостта.

Adobe Systems Incorporated обявиха появата на пазара на продуктите Acrobat X – те включват Acrobat X, както и нова услуга за обмен на документи на Acrobat.com. Според производителя те позволяват на професионалистите да обновяват създават и споделят висококачествено съдържание. Това с става благодарение на увеличените възможностите за сътрудничество и взаимодействие между екипите в съвременната динамична бизнес среда.

“Acrobat X си поставя за цел да подобри комуникацията между физически отдалечените екипи от колеги, партньори и клиенти по неустоим начин”, каза Kevin M. Lynch, вицепрезидент и главен мениджър на Acrobat, Digital Enterprise Solutions Group, Adobe. “Новите ни услуги на Acrobat.com удоволетворяват нуждата от надежден обмен и преглед на документи отвсякъде”.

Action Wizard на Acrobat X позволява автоматизирането на рутинни многостъпкови процеси чрез макроси, които лесно могат да се споделят с други потребители и да бъдат приложени към един или повече PDF файла. Новата версия прави възможно превръщането на съществуващи формуляри в интерактивни PDF форми. Това става чрез интелигентно разпознаване на полетата или създаване на потребителски шаблони.

Сред възможностите на  Adobe Acrobat X е създаване на PDF портфолио от различни типове файлове. Потребителите могат да прилагат изгледи с професионален дизайн и цветови схеми по свой избор. Възможно е и добавянето на лого и подбор на цветове, които съответстват на корпоративната идентичност. Налице са и възможности за превръщане на PDF-и в годни за редактиране файлове за Microsoft Word и Exel.

Acrobat X Suite включва Adobe Photoshop CS5 и  Acrobat X, и позволява на потребителите са създадат, комбинират и редактират различни файлови формати. Adobe са добавили и пълен набор от инструменти за коментиране и обозначаване в документите. Така членовете на екипа, които използват Adobe Reader X или Reader 9 могат да виждат коментарите на другите и да ги допълват, както и да проследяват развитието им. Можете да откриете повече информация за новите функции тук.

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.