Adobe Creative Suite 4 – вече официално и в България

2472

Adobe Systems и оторизираните дистрибутори BMG и BBS представиха официално на българския пазар новата версия на Adobe Creative Suite 4 – предпочитания от професионалистите по цял свят интегриран софтуерен пакет за графичен дизайн, печат, уеб, аудио и видео.

На 24 октомври в Националния археологически музей и институт се състоя официалното представяне на Adobe Creative Suite 4, организирано от Adobe Systems и оторизираните дистрибутори на компанията за България – BMG и BBS. Събитието в София бе част от вълна представяния, която по пътя си от Северна Америка и Западна Европа вече заля и Балканския полуостров.

Събитието бе предхождано от пресконференция, на която Мирко Ледич – Мениджър на Adobe за Адриатика и Унгария представи накратко ползите и важността на новата версия като най-значимия и мащабен проект на Adobe до момента.
“Adobe предоставя на потребителите водещи технологии, разпространени по целия свят – на практика на всеки компютър. Adobe Flash Player и Adobe Reader са инсталирани на над 90% от потребителските машини, като същият процент важи и за дяла на професионалните дизайнери с инсталиран Adobe Photoshop”, каза Мирко Ледич. „Продуктите от новата версия на Adobe Creative Suite не само подпомагат творческия процес, вдъхновяват професионалистите и им дават възможност за по-лесно обменяне на реализиране на идеи.  Сега самите продукти от пакета са интегрирани до толкова, че един път създаден, даден проект може да бъде използван и трансформиран за различни медии. Например днес, за да бъде една печатна медия конкурентна, тя не може да си позволи да съществува само на хартиен носител. Към нея има и уеб сайт, както и новинарска платформа за мобилни устройства. С помощта на интеграцията между продуктите от новия CS4 пакет съдържанието се създава веднъж и след това само се пренася в съответния формат.”

В програмата на официалното представяне за крайни бизнес потребители основна част бе отделена на демонстрация на новите версии на продуктите на живо пред гостите в залата. Демо сесията, представяща новите функционалности на продуктите за графичен и уеб дизайн, бе водена от Асен Цекин. Демонстрирани бяха оптимизациите по интерфейса на продуктите, който вече е идентичен за целия CS4 пакет. По този начин професионалистите могат да се възползват от интуитивна и интегрирана среда за работа и лесно да усвояват нови продукти от пакета, с които до момента не са били запознати. Сред множеството нововъведения, представени в рамките на 2 демо сесии, с особен интерес от аудиторията бе приета подобрената 3D функционалност на графичните продукти от пакета.

Във финалната част на събитието Бранимир Ангелов от Gugga се обърна към разработчиците. Той демонстрира новостите и насоката за бъдещо развитие на флекс-базираните интернет приложения с богата функционалност (RIA).
Продуктите от Adobe Creative Suite 4 включват Adobe Creative Suite 4 Design Premium, Adobe Creative Suite 4 Web Premium, Adobe Creative Suite 4 Production Premium и пълния пакет Adobe Creative Suite 4 Master Collection. Продуктите на  Adobe се предлагат на българския пазар чрез дистрибуторската мрежа на BMG (http://www.bmg.bg) и BBS (http://www.bbs.bg).

Вижте повече информация за новостите в Adobe Creative Suite 4 от Мартин Новев.

Източник: bmg.bg

Интернет портал за печатни технологии.