Adobe Dimension CC – нов инструмент за 3D визуализация

1163
Adobe Dimension CC – нов инструмент за 3D визуализация

Преди малко повече, Adobe представи Project Felix, инструмент за 3D визуализация, предназначен за дизайнери, които искат да съчетаят двуизмерни изображения с триизмерни обекти.

Adobe Dimension CC

 

Този инструмент вече е официално достъпен под ново име – Adobe Dimension. Той вече част от инструментите в Creative Cloud.

Идеята на Dimension е да даде възможност на дизайнерите да обединят 2D и 3D работата си без да им се налага да се учат да работят със сложни и специализирани приложения. Dimension е лесен за работа, но има достатъчно възможности, за да създава фотореалистични визуализации за опаковки, продукти и брандиране. Той има режим за дизайн, който ви позволява да управлявате проектите си, да прилагате текстури и материали и да работите върху осветлението. Другият режим, на обработка, генерира крайното изображение.

С помощта на алгоритмите си, Adobe Dimension се опитва автоматично да определи най-добрите настройки за осветлението на сцената и да постави източника на светлина на правилното място. Dimension опитва и автоматично да подравни обектите спрямо хоризонта. За да улесни работата на дизайнерите, Adobe са добавили 3D сцени в Adobe Stock. Потребителите могат да добавят там и създадени от тях сцени.

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.