Adobe Illustrator 2020 – какво ново

773
Adobe Illustrator 2020 – какво ново

Ускорена работа, запазване на файлове във фонов режим, ускорено прилагане на ефекти, по-ефективно опростяване на пътеки са някои от нововъведенията.

Adobe Illustrator 2020 – какво ново

 

Новата настолна версия Adobe Illustrator 2020 има подобрена производителност и стабилност. Прилагането на ефект като като на сенки и Gaussian blur. Архитектурата на приложението е променена така, че запазването на големи, сложни файлове с много страници става до два пъти по-бързо.

В новата версия са отразени и най-популярните изисквания на потребителите. Новата проверка на правописа позволява показване на грешките в процеса на писане. Ако работите със сложни пътеки, обновеният алгоритъм за опростяване премахва ненужните точки ефективно като запазва кривите.

Другата значителна новост е версията за iPad, която се очаква през 2020.

Двойно по-бързо отваряне на файловете
Отстранени са различни малки проблеми, които правят актуалната версия най-стабилната до момента. Процесът по съхранение на файлове е подобрен и сега файлове със сложни векторни илюстрации, много включени изображения и много страници се отварят значително по-бързо.

Съхраняване на файлове във фонов режим
Сега можете да продължите да работите, докато запазвате файла си в Illustrator.

Бърза работа с ефекти и изображения за преглед
Drop Shadows и Gaussian Blurs вече работят по-бързо. Можете и да преглеждате ефектите преди да ги приложите.

По-ефективно опростяване на пътеки
Инструментът Path Simplification е по-ефективен в премахване на ненужни и несвързани точки, както и точки, които се дублират. Контролът върху процеса е изключително прецизен, можете да савнявате в реално време оригиналната и опростената пътека.

Проверка на правописа
Проверката на правописа вече е възможна и в реално време, докато набирате текст.

Източник: theblog.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.