Adobe Max 2014: нови неща в Adobe InDesign CC 2014 и обновени мобилни приложения

2324
Adobe Max 2014: нови неща в Adobe InDesign CC 2014 и обновени мобилни приложения

Подобренията засягат създаването на публикации за електронни устройства в Indesign, работата с цветовете, както и няколко нови версии на мобилни приложения от Adobe.

нови неща в Adobe InDesign CC 2014

 

Интерактивност в EPUB публикации с фиксирано оформление

Вече, когато създавате EPUB, можете да добавите различни интерактивни и анимирани елементи. Това включва плъзгащи се изображения, хиперлинкове или бутони, които задействат анимации, включени в документа.

Новост е и възможността да прегледате как тези елементи ще изглеждат и ще работят на различни устройства с панела EPUB Interactivity Preview. Той позволява създаване на EPUB-и, който са гъвкави и лесни за употреба на най-различни устройства и формати.

 

нови неща в Adobe InDesign CC 2014

Adobe Color Panel

Подобно на Photoshop и Illustrator, InDesign CC 2014 продължава да предлага вградена поддръжка на Kuler под ново име: Adobe Color. В този панел можете да създавате цветови теми, да сваляте теми от други потребители и да споделяте своите, без да напускате средата на приложението.

Обновления в мобилните приложения

  • Adobe Brush CC е безплатно мобилно приложение за създаване на четки за Photoshop, на базата на снимки или изображения от камерата на устройството, които можете да съхранявате в облака. Работи с iPad и iPhones с iOS7.
  • Adobe Shape CC служи за създаване на векторни форми от почти всяко изображение, заснето с камерата на устройството и запазването им в Creative Cloud библиотека за използване в други приложения.
  • Adobe Illustrator Draw е безплатно приложение за рисуване на векторни графики за iPad. Работи отлично с Adobe Ink & Slide, Adonit Jot Touch, или Wacom Intuos Creative Stylus.
  • Adobe Illustrator Line служи за чертане и вече има пълна интеграция с Adobe Illustrator. Всичко, което направите в него сега може да се прехвърли в настолното приложение без загуба на векторна информация.
  • Adobe Color доскоро беше известен като Kuler. Той позволява да създавате споделяте и обменяте цветови схеми в приложенията на Adobe, както и с други потребители.
  • Adobe Photoshop Mix – новата версия 1.3 работи с iPad и iPhone (под iOS 7 или по-нова). Добавена е функцията Auto Cut Out, която автоматично избира основния елемент в изображението и позволява той да бъде изрязан с лекота.
  • Adobe Photoshop Sketch – версия 2.0 предлага по-експресивни четки, включително такива, които имитират рисуване с акрилни бои и пастели. Новата версия е интегрирана с Adobe Brush CC, което позволява да използвате създадените там четки. Библиотеките позволяват работата ви в Photoshop Sketch с лекота да се прехвърля в настолните приложения.

Източник: max.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.