Adobe Max 2014: нововъведенията в Illustrator

1891
Adobe Max 2014: нововъведенията в Illustrator

Обновеният Illustrator CC 2014 предлага нови инструменти за работа с криви и библиотеки за обмяна на ресурси с други приложения от пакета.

Creative Cloud библиотеки 

Както и Photoshop, Adobe Illustrator вече предлага достъп до новия панел Libraries, с чиято помощ прехвърлянето на ресурси става лесно и приятно. Сега можете например да дефинирате цветове във Photoshop и те автоматично ще се появят в панела Libraries в Illustrator. 

 

Adobe Max 2014: нововъведенията в Illustrator

Инструментът Curvature

Лентата с инструментите е пренареден по време на последното обновяване. Вдясно от инструмента Pen (P) вече можете да намерите Curvature (Shift-~). Той служи за лесно рисуване на извити форми, включително идеални кръгове (става само с четири клика). Използването на новия инструмент е по-лесно, отколкото да настройвате точките една по една с Pen.

Точките, създадени от Curvature Tool, могат да се редактират по начин, който позволява формата, която сте нарисували да променя извивките си без да се налага да редактирате точките поотделно. Освен това, двойно кликане върху точката с инструмента Curvature е превръща в ъглова точка с прави линии.

 

Adobe Max 2014: нововъведенията в Illustrator

Инструментът Join

Инструментът Join предлага лесен начин за свързване на отворени векторни пътечки. Можете да намерите този инструмент като цъкнете на Pencil в лентата с инструменти. Достатъчно е да направите едно движение с мишката между две отворени точки и те ще бъдат свързани.

Други нововъведения:

  • Възможност за работа с тъчскрийн устройства с Windows 8.1
  • Текстовите карета вече променят размера си автоматично, когато добавяте, редактирате или изтривате текст от тях.

Източник: max.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.