Adobe MAX 2019: новините

744
Adobe MAX 2019: новините

Adobe традиционно използва MAX, за да обяви по-значителни промени и нововъведения в продуктите си. В близките седмици предстоят обновявания на няколко приложения, но тук може да се запознаете с основните новини.

Adobe MAX 2019

 

Предстои Illustrator за iPad
Слуховете са потвърдени, Adobe работи върху Illustrator за iPad. Разработката е в ранна фаза и информацията е оскъдна, но показаното за момента изглежда обещаващо. Приложението е в тестова фаза и няма ясна дата за излизането на версията на пазара. Adobe казват, че разработват приложението изцяло отначало, за да използват максимума на тъч интерфейса и възможностите на Apple Pencil.

Photoshop за the iPad е факт
Приложението е разработено изцяло от нулата, специално за потребители на таблети и е оптимизиран за чувствителни на докосване екрани и Apple Pencil. Версията все още не е пълна, а е концентрирана върху композиране и ретуширане. Photshop за iPad е включен в Creative Cloud и може да се свалят и инсталират.

Photoshop Camera: ново фото приложение, базирано на изкуствен интелект
Приложението цели да пренесе мощта на Photoshop на мобилния ви телефон. Sensei технологията позволява на приложението интелигентно да разпознава обекта на снимката и да прилага ефекти, реалистични или художествени. Приложението вече е достъпно, ще бъде издадено официално през 2020

Adobe Fresco за Windows
Художественото приложение за рисуване се появи по-рано през годината, но само за iPad. Сега вече има и Windows версия за Microsoft Surface Pro X устройства и хардуер Wacom MobileStudio Pro. Adobe работят върху разширяване на поддръжката на устройства.

Добавена реалност с Project Aero
Adobe Aero вече е официално достъпен. Той е мобилно приложение за iOS и позволява създаване и споделяне на виртуална реалност без писане на код.

Възможности за съвместно редактиране в Adobe XD
Новите възможности позволяват на няколко дизайнера да си сътрудничат върху един проект и да виждат промените в реално време. Един документ може да бъде отворен едновременно от няколко души, които да нанасят корекции едновременно.

Източник: theblog.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.