Adobe PDF Print Engine 5

1677
Adobe PDF Print Engine 5

Основните подобрения са свързани с работата с цветове и по-добро възпроизвеждане на изображенията.

Adobe PDF Print Engine 5

 

Новата версия има нови възможности по отношение на цветовете, които позволяват реализиране на пълния потенциал на дигиталните преси от последно поколение. Това включва подобрения, които ще подобрят възпроизвеждането на запазените цветове на марките, графики и полутонови изображения на машини, които поддържат разширена цветова гама (Extended Color Gamut, ECG). Петата версия има пълна поддръжка на свързаните с печата възможности на PDF 2.0 спецификацията, публикувана от ISO през 2017. Adobe PDF Print Engine 5 се грижи и за точното възпроизвеждане на публикации, генерирани с помощта на най-новите възможности на Adobe Photoshop CC, Illustrator CC и InDesign CC. Според Adobe той ще се погрижи за „надеждното им възпроизвеждане върху всяка повърхност и чрез всеки производствен процес“.

Обработка на цветовете
Новите възможности позволяват използване на пълния потенциал на модерните дигитални и конвенционални печатни машини. Това включва поддръжка на PDF 2.0 цветови функции като компенсация на точката на черното, спектрални данни за допълнителните цветове и обработка на отделни страници с различни прикачени цветови профили.

Графики без назъбване
Функцията за аnti-aliasing се грижи ръбовете на изображенията да не изглеждат назъбени, особено в случаите, в които са с по-ниска разделителна способност. Времето за обработка е намалено спрямо алтернативните методи.

Mercury RIP архитектура
Mercury RIP архитектурата предлага паралелна обработка и динамично управлява няколко процеса на Adobe PDF Print Engine. Тя работи съвместно с мултиядрени, мрежови или cloud платформи. За всяка от тях системата Mercury се грижи за постигане на максимална ефективност с наличните ресурси. Обработката на заявки, страници и цели коли се случва едновременно и натоварването може да бъде балансирано, което гарантира, че няма свободни процесори, докато има поръчки, които чакат.

Това са решенията, сертифицирани за работа с Mercury RIP архитектурата:

  • Canon Océ VarioPrint i300 (Océ PRISMAsync)
  • Canon ImagePRESS C7011VPS (Océ PRISMAsync)
  • Canon ImagePress Server B5000 (EFI Fiery)
  • Fujifilm JetPress 540W and 720F (XMF)
  • Fuji Xerox 1400 Inkjet PPSP
  • Heidelberg PrimeFire 106
  • Screen TruePress Jet 520HD (EQUIOS)
  • Xeikon X-800
  • Xerox iGen 4 (EFI Fiery)
  • Xerox Versant 3100 (EFI Fiery)

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.