Illustrator CC (2017) – какво ново

1899
Illustrator CC (2017) – какво ново

Новата версия предлага подобрена работа с шрифтове итекс, предварителни настройки и шаблони, лесен достъп до нови библиотеки и ресурси.

Illustrator CC (2017) – какво ново

 

Откривайте шрифтове по-бързо
Маркирайте индивидуални шрифтове като любими, за да ги откривате с лекота. Филтрирайте списъка, за да видите шрифтове, които сте използвали скоро, открийте шрифтове, подобни, на тези, които харесвате или ги търсете на базата на критерии като серифни или ръкописни.

По-лесна работа с глифи
Използвайте алтернативни глифи за всеки символ като просто селектирате знака и изберете от контекстно меню. Разглеждайте и използвайте най-често използваните глифи и ги подреждайте за по-лесен преглед.

Предварителни настройки за документи
Стартирайте лесно дизайнерските си проекти с лесни за избиране предварително зададени настройки и безплатни шаблони от Adobe Stock. Можете да избирате от тях във File > New.

Шаблони и търсене в Adobe Stock
Adobe Stock вече включва нови шаблони за дизайн. Новост е и възможността да влачите резултати от търсене в Stock от Library панела директно в работното поле и да започнете да работите директно с тях. Добавена е и функция, която позволява с цъкане с десния бутон на мишката върху изображение в Stock да търсите подобни изображения.
Вижте как става.

Нови възможности за Creative Cloud библиотеките
Библиотеките в Illustrator вече поддържат шаблони от Adobe Stock. Също така, командата Send Link е обновена така че вече може да предлага достъп само за четене в обществено достъпна библиотека. Когато следвате библиотека, тя се появява в панела Library и се обновява автоматично.

Подобрено управление на ресурсите в Creative Cloud
Архивирайте и зареждайте всичките си ресурси, запазени в Creative Cloud, включително тези в Creative Cloud библиотеките и ресурси, създадени с мобилните и настолни приложения

Typekit Marketplace
Сега можете да купувате шрифтове директно от най-големите имена в индустрията и да ги използвате в проектите си в Illustrator. Typekit използва технология за онлайн синхронизация, за да достави шрифтовете, които сте купили навсякъде, където ви трябват.

Подобрения в работата с текст и шрифтове
Пробвайте как ще изглежда текста с даден шрифт като го изберете и поставите курсора над шрифта, поставете зареден текст в контейнер или запълнете каре с Lorem Ipsum за по-добра визуализация на дизайна. Работете по-лесно с текстови елементи, които използват еднакъв шрифт, но различни начертания и обратното.

Създавайте проекти, перфектни до пиксела
Рисувайте пътеки и форми, които се подравняват автоматично по решетката на пикселите. Подравнете готови проекти с няколко цъкания или чрез прости трансформации. Запазете Live Shapes и заоблените ъгли, запазете подравняването когато мащабирате и ръчно местете сегменти и точки, за да постигнете перфектно подравняване. Тази функция е предназначена, за да гарантира перфектно възпроизвеждане на елементите за UI/UX проекти, интернет, за екран и други дигитални дизайни.
Научете повече тук.

Увеличете селекцията
Добавена е нова функционалност за увеличаване на всеки селектиран обект, независимо дали е активна точка, сегмент, пътека, или обект.

Подобрена работна среда
Нов интерфейс и икони за панелите и инструментите за по-изчистен вид и по-лесно концентриране върху работата.

Други подобрения
Възможност за архивиране, зареждане и преглед на версии на всички ресурси, съхранени в Creative Cloud библиотеки, настолни или мобилни приложения.

Източник: blogs.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.