Illustrator CC 2018 – какво ново

1395
Illustrator CC 2018 – какво ново

Новата версия на Illustrator включва нова панел Properties, инструментът Pupet Wrap, подобрена работа с няколко работни полета и други нововъведения. Adobe Creative Cloud 2018 вече може да се свали и обнови през Creative Cloud приложението.

Нов панел Properties
Новият панел Properties в Illustrator ви позволява да преглеждате настройки и нанасяте корекции в контекста на конкретната задача или работен поток. Този нов панел е разработен с мисъл за лесната употреба и се грижи да имате достъп до правилните настройки в подходящия момент.

 

Нов панел Properties

Puppet Warp
Puppet Warp ви позволява са деформирате и променяте части от дизайните си така, че трансформациите да изглеждат естествено. Можете да добавяте, местите и въртите опорни точки, за да трансформирате обектите чрез Puppet Warp.

 

Puppet Warp

Подобрена работа със страници
Работата със „страници“ (Artboards) е много по-лесна в новата версия. Можете да създавате между една и хиляда страници в документа в зависимост от размера им.

 

Подобрена работа със страници

Избор на няколко страници:

  • Цъкнете с натиснат Shift на няколко страници
  • Цъкнете с натиснат Shift и влачете, за да изберете зонално няколко страници
  • Натиснете Press Control/Command+A, за да изберете всички

Вече можете и да подравнявате и разпределяте страници с помощта на панелите Align или Control.
Други нововъведения включват поддръжка на регулируеми шрифтове и OpenType SVG шрифтове, създаване на стилистични сетове, които прилагат група алтернативни глифи към текста, подобрен експорт и различни подобрения на производителността.

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.