Illustrator CC 2019 – нововъведения

937
Illustrator CC 2019 – нововъведения

Новата версия включва полезни нововъведения, сред които е работа с нов тип преливки. Повечето нови функции са базирани на Adobe Sensei.

Illustrator CC 2019 – нововъведения

 

Adobe Sensei използва изкуствен интелект и машинно обучение, за да ви помогне да откриете скрити възможности, да ускори процеси, които изискват много работа и да предложи на всеки потребител решения за неговия начин на работа. Adobe ви помага да работите, по-бързо, лесно и интелигентно.

Freeform gradients – Нов тип естествени и фотореалистични преливки

Adobe показаха по-рано през годината новият тип преливки с богати цветове и естествено смесване на цветовете. Освен линейните и радиални преливки, новата функционалност Freeform Gradients ви позволява да оцветявате обектите по начин, който изглежда естествен и фотореалистичен.

За да ги използвате, трябва просто да зададете точки в обекта. Тези точки с различни цветове се смесват и преливат, за да създадат сложни градиенти, непостижими с досегашната технология. Потребителската среда е проста и лесна за употреба.Глобално редактиране – едновременна редакция на различни страници

Ако имате подобни обекти като лога или икони, на различни страници в проекта си, можете лесно да сменяте цветове да променяте форми и да променяте ориентацията на обектите в няколко лесни стъпки. Global Editing ви позволява да избирате, намирате и редактирате подобни обекти в различни страници. За разлика от функции като Symbols или Select Similar, Global Editing е по-гъвкава. Няма нужда от настройване и имате повече възможност да направите желаните промени.

Потребителски панел с инструменти – организирайте работното пространство по свой вкус

Illustrator има над 80 инструмента. Сега можете да ги организирате, персонализирате и проследявате най-използваните от вас инструменти. Всички инструменти са организирани в групи, които правят откриването им и избора по-лесни. Можете да създавате потребителски менюта с инструменти чрез влачене с мишката.Интеграция с
Adobe Fonts
Интеграцията осигурява достъп до хиляди шрифтове, включени в абонамента с възможности за преглед и инсталация. Adobe Fonts заменя Typekit.

Мащабиране на интерфейса

Illustrator вече идентифицира резолюцията на екрана и се адаптира към нея с оптимални настройки. Можете да контролирате мащаба и ръчно.

Преглед в реален размер

Illustrator CC сега автоматично настройва увеличението към разделителната способност на екрана, за да покаже проекта с реален размер. Например, визитка, визуализирана на екрана по-този начин, ще има същите размери както физическия обект.

Поддръжка на външни
GPU
Illustrator може да използва външни графични процесори на Macintosh с Thunderbolt 3 и macOS 10.13.14 и по-високи версии.

Краен формат

Този нов метод за преглед позволява визуализация на крайния формат на печатен продукт, без наддаване за обрязване. Този режим за преглед скрива всички елементи, които не се печатат и са извън страницата.

Режим за презентации

Сега можете да използвате Illustrator за директно представяне на работата си. Всички излишни елементи са скрити и всяка страница става слайд от презентацията.

Производителност

Производителността е подобрена, премахнати са бъгове, докладвани от потребителите.

Източник: theblog.adobe.com

Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.