Indesign CC 2018 – какво ново

1336
Indesign CC 2018 – какво ново

Версията на InDesign CC от този месец включва подобрения в начина на работа, които осигуряват повече контрол върху често използвани функции и работни процеси.

Бележки в края на изданието

Бележки в края на изданието

 

Сега можете лесно да добавяте бележки в края на изданието и да ги управлявате удобно, дори в дълги документи, така че се формира едно каре с бележки за целият документ. Можете да контролирате номерацията, форматирането и оформлението на бележките. Номерацията се обновява автоматично при разместване на бележките в текста.
Можете и да зареждате документи от Word с финални бележки с помощта на Import. Всички бележки се прехвърлят в ново текстово каре.

Рамка на абзаца

 

Рамка на абзаца

 
Новата функция Paragraph border ви позволява да дефинирате рамка около един или повече абзаци. Можете да приложите различни ефекти към нея.

Стилове за височина и ширина на обекти

 

Стилове за височина и ширина на обекти

В новата версия можете да задавате и модифицирате размера и позицията на обекти в документа чрез Object Styles. Можете лесно да променяте ширината и височината на голям брой обекти в документа с помощта на обновения диалогов прозорец. Object Style предлага възможност за задаване на желаните параметри на позицията (X и Y ) и размер на обектите.

Тази опция се намира в Size and Position Options в Object Style Options.

Добавяне и споделяне на текстови ресурси в библиотеките на Creative Cloud Libraries

Вече можете да добавяте и споделяте текстови обекти от документите си в InDesign към библиотеките на Creative Cloud и след това да ги споделяте с други потребители и между различните приложения в облака. Текстовите ресурси в облака запазват стиловете, приложени към тях, както и други приложени параметри. Ако към текстовия обект има приложени ефекти, обаче, трябва да ги добавите в библиотека като графични ресурси, за да бъдат приложени.

Подобрена работа с шрифтове
Можете да филтрирате резултатите при търсене на шрифтове по категории като Serif, Sans Serif, и Handwritten. Можете също така да търсите на базата на визуални сходства. Шрифтовете с най-сходен изглед до този, който търсите ще се появяват най-отгоре в списъка с резултати.

 

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.