Indesign CC 2018 – какво ново

1167
Indesign CC 2018 – какво ново
Spread the love

Версията на InDesign CC от този месец включва подобрения в начина на работа, които осигуряват повече контрол върху често използвани функции и работни процеси.

Бележки в края на изданието

inline_186_/images/2017/10/08_2017_10_23_01_5o0x.png

 

Сега можете лесно да добавяте бележки в края на изданието и да ги управлявате удобно, дори в дълги документи, така че се формира едно каре с бележки за целият документ. Можете да контролирате номерацията, форматирането и оформлението на бележките. Номерацията се обновява автоматично при разместване на бележките в текста.
Можете и да зареждате документи от Word с финални бележки с помощта на Import. Всички бележки се прехвърлят в ново текстово каре.

Рамка на абзаца

 

inline_392_/images/2017/10/08_2017_10_23_02_dgv3.png

 
Новата функция Paragraph border ви позволява да дефинирате рамка около един или повече абзаци. Можете да приложите различни ефекти към нея.

Стилове за височина и ширина на обекти

 

inline_412_/images/2017/10/08_2017_10_23_03_x4e8.PNG

В новата версия можете да задавате и модифицирате размера и позицията на обекти в документа чрез Object Styles. Можете лесно да променяте ширината и височината на голям брой обекти в документа с помощта на обновения диалогов прозорец. Object Style предлага възможност за задаване на желаните параметри на позицията (X и Y ) и размер на обектите.

Тази опция се намира в Size and Position Options в Object Style Options.

Добавяне и споделяне на текстови ресурси в библиотеките на Creative Cloud Libraries

Вече можете да добавяте и споделяте текстови обекти от документите си в InDesign към библиотеките на Creative Cloud и след това да ги споделяте с други потребители и между различните приложения в облака. Текстовите ресурси в облака запазват стиловете, приложени към тях, както и други приложени параметри. Ако към текстовия обект има приложени ефекти, обаче, трябва да ги добавите в библиотека като графични ресурси, за да бъдат приложени.

Подобрена работа с шрифтове
Можете да филтрирате резултатите при търсене на шрифтове по категории като Serif, Sans Serif, и Handwritten. Можете също така да търсите на базата на визуални сходства. Шрифтовете с най-сходен изглед до този, който търсите ще се появяват най-отгоре в списъка с резултати.

 

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.