Indesign CC 2019 – нововъведения

1030
Indesign CC 2019 – нововъведения

Новата версия на Adobe InDesign предлага иновации, базирани изкуствен интелект чрез Adobe Sensei, в нея са интегрирани над 14000 шрифта, отстранени са проблеми и производителността е увеличена.

Indesign CC 2019 – нововъведения

Нов панел с детайлите
Независимо как използвате Indesign, новият панел с детайлите ще ви бъде полезен. С него ще работите по-бързо и ефективно. Всички контроли са където ви трябват, без да се налага да отваряте много панели.

Content-Aware запълване, базирано на Adobe Sensei
Над 75 милиона снимки са поставяни в InDesign всеки месец. Всеки път, когато поставяте изображение в документ, правите дребни настройки като мащабиране или преместване, за да постигнете правилния ефект.

Content-Aware Fit, прави този процес по-лесен. Изкуственият интелект, вграден в InDesign засича най-добрите части на изображението, след което го мащабира и позиционира така, че се вижда най-важната част.

Автоматична настройка на оформлението според размера
Колко пъти ви се е случвало да приключите работата по документ и да се окаже, че има нужда да промените размера му? Layout Adjustment автоматично помага за промяна на размера на документа. Тази функция използва интелигентни алгоритми, за да промени размера на снимките и текстовите карета. Така можете безболезнено да променяте размера на публикациите без да ги преправяте изцяло.

Импорт на PDF коментари
Ако изпращете на клиентите си PDF файлове за одобрение, вече можете да ги зареждате PDF-ите с коментарите в InDesign. Така можете лесно да следите обратната връзка и да нанасяте поправките и да приемате или отхвърляте коментарите. Изборът на коментар маркира мястото, за което се отнася. Документите могат и да записвани като PDF-и с коментари, така че този, който ги преглежда да види всички предприети действия.

Adobe Fonts интеграция
Директна интеграция и възможност за преглед и активиране на над 14 000 шрифта, включени в абонамента за Creative Cloud. Новата версия поддържа и OpenType SVG цветни шрифтове.

Други нововъведения включват бележки под линия в таблици, запазване на настройките за експорт на различни документи, ускорена с 10-15% работа с текст.

Източник: theblog.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.