PDF Print Engine 4 от Adobe

1348
PDF Print Engine 4 от Adobe
Spread the love

Adobe представи четвъртата версия на Adobe PDF Print Engine (APPE 4), високоскоростният контролер, използван от водещите производители на решения за печат, който контролира над 150 000 печатни производства в цял свят.

 

„Най-бързата и надеждна технология за обработка на PDF“ APPE 4 ще осигури по-висока ефективност на производството и нови възможности за работа с цветове, за да разшири водещата позиция на Adobe на пазара на печатни технологии, коментират от компанията. APPE 4 цели да позволи на печатниците да направят работния процес по-ефективен и да увеличи възможностите за печалба.

Нововъведения в Adobe PDF Print Engine 4

  • Tile Parallel Processing (TPP) позволява използване на Mercury RIP архитектура за широкоформатен печат. TPP увеличава производителността на системата като разделя големи файлове като плакати, табели и архитектурни чертежи, на по-малки секции, всяка от които се обработва от отделна инстанция на APPE, чрез отделно ядро на процесора. Чрез едновременна обработка на няколко секции, TPP значително намалява времето за обработка.
  • Производителността за графики, които съдържат повтарящи се мотиви в големи области, вече е увеличена 10 пъти.
  • Възпроизвеждането на ефекти, базирани на сенки, е по-плавно от всякога. Нови алгоритми, разработени от учените на Adobe, се грижат за равномерно възпроизвеждане на дълги преливки, особено в точките, където нюансите могат да се променят рязко.
  • Разширена поддръжка на допълнителни цветове. Новата система поддържа до 127 цветови канала.

Интеграция
Водещите компании в индустрията използват мощта на APPE 4 в следващата генерация решения за управление на печатното производство. За дизайнерите APPE 4 осигурява гаранция, че техният дизайн ще бъде възпроизведен при печат без нежелани изненади. APPE 4 използва същите технологии като Adobe InDesign CC, Illustrator CC, Photoshop CC и Acrobat DC и е оптимизиран за най-новите им версии. Това гарантира надеждност при работа и одобрение и намалява необходимостта от корекции в последния момент.

PDF Print Engine 4 вече е достъпен за партньорите на Adobe. Той ще достигне до печатниците през 2016 и ще бъде интегриран в следващото поколение решения за предпечат на най-уважаваните доставчици в графичната индустрия.

Източник: http://news.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.