PDF Print Engine 4 от Adobe

1387
PDF Print Engine 4 от Adobe

Adobe представи четвъртата версия на Adobe PDF Print Engine (APPE 4), високоскоростният контролер, използван от водещите производители на решения за печат, който контролира над 150 000 печатни производства в цял свят.

PDF Print Engine 4 от Adobe

 

„Най-бързата и надеждна технология за обработка на PDF“ APPE 4 ще осигури по-висока ефективност на производството и нови възможности за работа с цветове, за да разшири водещата позиция на Adobe на пазара на печатни технологии, коментират от компанията. APPE 4 цели да позволи на печатниците да направят работния процес по-ефективен и да увеличи възможностите за печалба.

Нововъведения в Adobe PDF Print Engine 4

  • Tile Parallel Processing (TPP) позволява използване на Mercury RIP архитектура за широкоформатен печат. TPP увеличава производителността на системата като разделя големи файлове като плакати, табели и архитектурни чертежи, на по-малки секции, всяка от които се обработва от отделна инстанция на APPE, чрез отделно ядро на процесора. Чрез едновременна обработка на няколко секции, TPP значително намалява времето за обработка.
  • Производителността за графики, които съдържат повтарящи се мотиви в големи области, вече е увеличена 10 пъти.
  • Възпроизвеждането на ефекти, базирани на сенки, е по-плавно от всякога. Нови алгоритми, разработени от учените на Adobe, се грижат за равномерно възпроизвеждане на дълги преливки, особено в точките, където нюансите могат да се променят рязко.
  • Разширена поддръжка на допълнителни цветове. Новата система поддържа до 127 цветови канала.

Интеграция
Водещите компании в индустрията използват мощта на APPE 4 в следващата генерация решения за управление на печатното производство. За дизайнерите APPE 4 осигурява гаранция, че техният дизайн ще бъде възпроизведен при печат без нежелани изненади. APPE 4 използва същите технологии като Adobe InDesign CC, Illustrator CC, Photoshop CC и Acrobat DC и е оптимизиран за най-новите им версии. Това гарантира надеждност при работа и одобрение и намалява необходимостта от корекции в последния момент.

PDF Print Engine 4 вече е достъпен за партньорите на Adobe. Той ще достигне до печатниците през 2016 и ще бъде интегриран в следващото поколение решения за предпечат на най-уважаваните доставчици в графичната индустрия.

Източник: http://news.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.