Photoshop онлайн

1876
Photoshop онлайн

Adobe Systems обяви своите планове за пускането в близките 6 месеца на онлайн версията на Photoshop. Онлайн услугата ще стане част от обширния план на компанията за въведение на нови услуги, чиято цел е да поддържат нивото на достъпност на продуктите на Adobe Systems.

Ръководителя на Adobe Брус Чизън (Bruce Chizen) съобщи, че основата на онлайн версията на Photoshop е станал видеоредактора Adobe Remix(също оналайн),  предлаган на сайта на PhotoBucket. Както и в случая с Adobe Remix, Photoshop ще бъде в качеството си на безплатен продукт като за начало и своеобразно въведение в offline версиите на Photoshop и Photoshop Elements. Adobe Systems няма да спонсорира тази услуга с пари от свия джоб и ще разчита на приходи от онлайн реклама. Брус Чизен отбелязва, че това е ново поле за  изява за Adobe.

Появяването на продукта е в резултат на действията на Google и други компании, пускащи уеб-приложения. Adobe не желае навлизането в нейната сфера на чужди организации и се стреми да бъде подготвен за възможно бъдещо съперничество.

Съществуващи  онлайн редактори на изображения: Cellsea

Източник: TechLabs

Интернет портал за печатни технологии.