Photoshop CS7: първи поглед към функцията за премахване на размазването на снимките

5479

Новата версия на програмата ще има възможност за автоматично премахване на размазването от изображенията.

На конференцията MAX през октомври 2011 Adobe показаха видео на интересна функция: премахване на ефекта на размазване от снимка. Демонстрацията беше впечатляваща и привлече много внимание. В крайна сметка се оказа, че разработката е в твърде ранен етап, за да я видим във Photoshop CS6.

Миналата седмица, обаче, Adobe ни дадоха възможност да хвърлим поглед в следващата версия на Photoshop, която очакваме да видим на шести май. Тя включва въпросната функция, при това, вградена в приложението, а не е плъгин, както беше при демонстрацията през 2011. Официалното заглавие на нововъведението е Camera Shake Reduction и то ще премахва автоматично размазването на снимките.

Photoshop CS7

Старшият продуктов мениджър на Photoshop Zorana Gee обясни:
„Днес ще ви дам възможност да хвърлите поглед в нова функция, която разработихме за фотографите. Camera Shake Reduction е инструмент, който позволява на потребителите да премахнат размазването от изображение, което в противен случай би било неизползваемо. Той работи много добре за снимки, заснети при лоши светлинни условия или с ниска скорост на затвора.“

Можете да видите видеодемонстрация тук:

Източник: tv.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.