Affinity Photo предлага евтина алтернатива на Photoshop

2057
Affinity Photo предлага евтина алтернатива на Photoshop
Spread the love

Професионалното решение на Serif за редактиране на изображения, Affinity Photo, което работи под Mac в момента е в етап на публични бета тестове и може да се свали безплатно.

Affinity Photo

 

Affinity Photo е софтуер, базирана на усъвършенствана професионална система за обработване на изображения. Affinity Photo поддържа редактиране в CMYK с 16 бита на канал, LAB цветове, обработка на RAW, ICC управление на цветовете и съвместимост с PSD формата на Photoshop.

Въпреки, че е в ранна бета версия, софтуерът предлага широка гама професионални функции за редактиране на изображения като редактиране на базата на честотно модулиране, режими на взаимодействие между слоевете, реконструкция и усъвършенствани възможности за ретуширане на изображенията. Работното му пространство е фокусирано върху задачите, без да е претрупано. Редактирането без загуба на качество осигурява възможност за мащабиране, изрязване, размиване и други популярни ефекти, без загуба на оригиналната информация в изображението.

Безплатната бета версия на Affinity Photo може да се свали от тук. Тя е съвместима с OS X Lion 10.7.5 и по-нови.След официалното си излизане на пазара Affinity Photo ще се продава екдклузивно през App Store за цена от 49,99 евро, без допълнителни разходи за абонамента.

Източник: affinity.serif.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.