Affinity Photo предлага евтина алтернатива на Photoshop

2097
Affinity Photo предлага евтина алтернатива на Photoshop

Професионалното решение на Serif за редактиране на изображения, Affinity Photo, което работи под Mac в момента е в етап на публични бета тестове и може да се свали безплатно.

Affinity Photo

 

Affinity Photo е софтуер, базирана на усъвършенствана професионална система за обработване на изображения. Affinity Photo поддържа редактиране в CMYK с 16 бита на канал, LAB цветове, обработка на RAW, ICC управление на цветовете и съвместимост с PSD формата на Photoshop.

Въпреки, че е в ранна бета версия, софтуерът предлага широка гама професионални функции за редактиране на изображения като редактиране на базата на честотно модулиране, режими на взаимодействие между слоевете, реконструкция и усъвършенствани възможности за ретуширане на изображенията. Работното му пространство е фокусирано върху задачите, без да е претрупано. Редактирането без загуба на качество осигурява възможност за мащабиране, изрязване, размиване и други популярни ефекти, без загуба на оригиналната информация в изображението.

Безплатната бета версия на Affinity Photo може да се свали от тук. Тя е съвместима с OS X Lion 10.7.5 и по-нови.След официалното си излизане на пазара Affinity Photo ще се продава екдклузивно през App Store за цена от 49,99 евро, без допълнителни разходи за абонамента.

Източник: affinity.serif.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.