Agfa Graphics представиха нова версия на своя софтуер за дизайн на защитни елементи

1730
Agfa Graphics представиха нова версия на своя софтуер за дизайн на защитни елементи
Spread the love

Agfa Graphics представиха новостите в последната 8-ма версия на своя софтуер за дизайн на защитни елементи при печат, наречен Fortuna.

inline_693_/images/2015/01/tax_stamp_colored_2dh6.jpg

 

Решението се използва често за предотвратяване на фалшификации на важни документи, като: паспорти, лични карти, официални документи, сертификати, билети, приходни документи и други. Последната версия е разработена в тясно сътрудничество с компании, познати със своите новаторски решения в областта на сигурността при печат. Подобрени са създаването и автоматизирането на работния процес.

Ето какво казва Andy Grant, ръководител на отдела за софтуерни разработки в Agfa: „Благодарение на новата версия на Fortuna, Agfa Graphics затвърждава своите позиции като доверен партньор на много държавни институции и частни компании, работещи с важни документи. Чрез него ние предлагаме иновативен инструмент за проектиране на елементи за сигурност, чрез които клиентите ни да се противопоставят на фалшификациите.”

 

Софтуерът се предлага с богат набор от вградени в графичния редактор решения за сигурност, които могат да се ползват, както от професионалисти, така и от крайни потребители. Разбира се, те са допълнени с възможност за персонални настройки и работа с външни решения за верификация. Бързите изчисления и комбинации на множество параметри спестяват време на дизайнерите, които предпочетат този софтуер.

Самият софтуер е разделен на повече от 30 модула, които могат да бъдат самостоятелно закупувани, в зависимост от нуждите на потребителите. Fortuna има следните изисквания към хардуера: 64-битова операционна система Windows 7, 4 ядрен процесор с работна честота 2.4 Ghz или по-висока, поне 8 Gb RAM, 2 x 300 Gb дисково пространсвто, видео карта с отлично качество и 23” монитор. Най-важното за Fortuna е, че защитните елементи се вграждат като част от дизайна на вече готовия продукт. Единственото ограничение на софтуера се задава от възможностите на изходното устройство за печат и експонация, както и от това доколко дизайнерът, работещ с него може да мисли извън границите на допустимото.

Източник: www.agfagraphics.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Професионален опит: Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет. Предстои му да се дипломира и по втора специалност – Икономика. Мениджър Маркетинг и продажби в печатница Оптимап принт. Има над 10 годишен опит в сферата на офестовия печат и номерацията. Преди три години въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отоговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Списва фирмения блог на Оптимал принт и следи всички новости в областта на печата.

В свободното си време: спортува и списва личен блог по актуални обществено значими теми.