Ъпдейт на плъгин за конични етикети

418
Ъпдейт на плъгин за конични етикети

Ai Toolbox е нов ъпдейт на плъгина за създаване на конични етикети Conical Label, за който писахме през 2019 години. Новото допълнение на разработчиците от boxshot е с разширени функции, като към основната за създаване на конични етикети са добавени липсващи в Illustrator възможности за преименуване, селектиране по име, по шрифт и др.

Създаване на конични етикети
Това, което прави основно Ai Toolbox е да огъва векторни елементи по конична повърхност със зададени основни размери. Можете да създавате огъването по селекция от обект или от работното поле. Вижте още.

 

Създаване на конични етикети

Преименуване
Това е нова възможност на Ai Toolbox, която допълва липсващи функционалности на Adobe Illustrator като улеснява преименуването на работни плотове, пътеки, четки, цветове и мн. др. Можете да замените един текст с друг, да добавите броячи и др. Вижте още.

 

Преименуване

Селектиране по име
С Ai Toolbox можете да селектирате пътища по име. Например да изберете всички с име „logo“. Задавате желания текст във филтър и изберете желаната от вас селекция. Вижте още.

 

Селектиране по име

Селекция по шрифт
След инсталацията на Ai Toolbox ще получите нова функционалност в Illustrator в менюто Select → Same , която ще ви даде възможност да избирате елементи с еднакви фамилии шрифтове, размер или стил. Вижте още.

 

Селекция по шрифт

Актуална версия на плъгина е 2.0.2, на която можете да изтеглите демо тук. (всички версии на Illustrator за Mac и Windows). Цена: 99 долара.

Забележка: Обърнете внимание, че функционалностите са разхвърляни на различни места в менютата на Illustrator и не се стартират през един основен панел.

Още за разработчика boxshot:
Сред най-интересните софтуери на разработчика са Boxshot – софтуер за създаване на 3D визуализации, и някои безплатни инструменти като Box Dieline Maker – за генериране на стандартни векторни чертежи на опаковки по зададени параметри и някои безплатни генератори на 3D макети на корици и кутии.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.