Akvis Retoucher 4.5 предлага по-добри възможности за ретуш и възстановяване на снимки

2945

Printguide.info проведе кратък тест на новата версия на приложението.

Akvis Retoucher 4.5 може да възстановява повредени снимки като премахва прах, драскотини и петна като изгражда автоматично липсващите части от изображението. Приложението има версии за Windows и Mac. Akvis Retoucher е многофункционален инструмент. Той може да се използва за възстановяване на повредени фотографии. Може също така да подобри композицията на снимка като заличи ненужни детайли и дори големи обекти. Дефектите и детайлите се премахват автоматично, достатъчно е да ги изберете и да задействате програмата. Софтуерът може да възстанови липсваща част от изображението като използва информация от околните зони.

Akvis Retoucher е извънредно удобен за премахване на излишни елементи от снимките. Можете да отстраните дати, лога, дребни ненужни детайли (жици, кофи за боклук и други подобни.) Можете дори да увеличите размера на изображението с помощта на приложението, което ще ви помогне да запълните новите зони с подходящи текстури.

Retoucher може да премахва и по-големи обекти, при това резултатите са напълно задоволителни. Цялата процедура е много бърза и може да ви спести много ръчна работа. Когато премахвате малки детайли, е достатъчно да ги изберете и да задействате програмата. За по-големи, като коли, хора, сгради и други подобни, може да се наложи да покажете на приложението кои текстури да използва, за да ги замести. Това става с помощта на инструментите Linear Retouch и Patch, които са достъпни в експертния режим на работа.

Работата на програмата е бърза, работната среда е интуитивна и опростена, но въпреки това предлага големи възможности и изненадващо добри резултати. Ако често ви се налага да премахвате излишни елементи или да възстановявате повредени снимки, Retoucher може да ви спести часове труд. Резултатът, който можете да видите на снимката ми отне не повече от 5 минути а това е първият път, в който използвам приложението.

Софтуерът се предлага както самостоятелно, така и като плъгин за Photoshop. Разботи с Microsoft Windows XP/Vista/Win7 и Mac OS X 10.4-10.6. Можете да свалите пълнофункционална пробна версия от тук: akvis.com/en/retoucher. Цената на приложението започва от 87 американски долара.

Източник: akvis.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.