Andromeda ForeEdge създава изкуство по ръба на книгите

638
Andromeda ForeEdge създава изкуство по ръба на книгите

Andromeda ForeEdge е плъгин за InDesign CC 2019, който използва уникален процес, за да симулира рисуване по ръба на книгите.

създава изкуство по ръба на книгите

 

Достатъчно е да започнете с JPEG файл, който съдържа текст, снимка или каквото изображение прецените и Andromeda ForeEdge ще го постави на ръба на книгата ви. Можете да използвате едно и също изображение за двете страни на книгата или да сложите различни от двете страни на страниците. Ако изберете втората опция, ще виждате различни изображения, когато разперите ветрилообразно страниците на едната или другата страна. Можете и да разположите една голяма снимка около трите ръба на книгата (отгоре, отдолу и отвън) или използвайте три отделни файла за всяка страна. Можете да изберете дали да декорирате трите ръба или само един. Можете и да слеете корицата и страните в общ дизайн.

Основни характеристики:

  • Изходен файл/файлове в JPEG формат с каквото и да е съдържание (текст, снимка, текстура, мотив);
  • Контролите позволяват настройване според дебелината на хартията, предвиденото наддаване, позицията на ефекта и кои страници искате да декорирате;
  • Поставяне на едно изображение на трите страни на книгата или използване на три различни файла;
  • Поставяне на еднакво изображение от двете страни на страницата или на различни изображения за едната и другата страна;
  • Можете да решите дали да поставите изоббражение само на левите, само на десните или на всички страници;
  • Удобно и лесно за употреба ръководство.

Цената на ForeEdge е 50 американски долара за месец или 550 за годишен абонамент.

Източник: andromeda.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.