Apple купи компанията за създаване на приложения за добавена реалност Metaio

1785
Apple купи компанията за създаване на приложения за добавена реалност Metaio

В началото на месец Май Apple придоби немската компания Metaio – автор на едноименното приложение за създаване на добавена реалност върху печатни материали.

Самата сделка бе известена едва миналата седмица от сайта TechCrunch, които се позоваха на документ за прехвърляне на акции между двете компании.

 

добавена реалност Metaio

Междувременно Metaio отмени насрочените за месец Юни събития и деактивира своя Twitter акаунт. Само преди няколко дни от компанията прекратиха и продажбите на своя продукт. Когато бяха потърсени за коментар от Apple отговориха по традиционния за тях начин: “Ние често купуваме по-малки технологични компании и също така не коментираме с каква цел правим тези сделки, както и какви са бъдещите ни плановете свързани с тях.”

Какво може да се крие зад тази покупка? Вероятно по този начин Apple ще могат да предложат добавена реалност към своите устройства, директно на ниво операционна система. Това разбира се няма как да се случи веднага, а най-вероятно след около година. Много вероятно е от компанията да рестартират проекта на Metaio за разработване на хардуер за добавена реалност. Сигурно се чудите дали Apple не могат сами да разработят собствено приложение за добавена реалност. Могат, но чрез закупуването на Metaio това ще се случи много по-бързо.

Важно е да се отбележи, че Metaio работи успешно, както под iOS, така и под Android и Windows, а също така се поддържа от повечето хардуерни устройства на пазара. Очакванията са, че както прави и с други придобити услуги, Apple ще спре развитието за останалите операционни системи и ще се съсредоточи само над собствената си, като по този начин ще подобри предлагана услуга за своите клиенти. Всички, които са разчитали на Metaio ще трябва бързо да се преориентират към други платформи в случай, че искат да предлагат услугата добавена реалност и на потребители, работещи с Android и Windows. Остава да видим дали прогнозите ще се окажат верни.

Източник: appleinsider.com
Текста написа: Антон Даскалов

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/