Безплатно iPhone приложение за печатници

4645

iPhone приложението Print Apply предоставя различни полезни инструменти на професионалистите в печатния бранш.

Безплатно iPhone приложение за печатници

Сред функциите, които предлага Print Apply са калкулатор, който позволява пресмятане на дебелината гърба на книги на различни видове хартии, таблица с теглото на различни хартии в метрична и имперска система (от грамове в паундове), вграден четец за QR кодове, връзка с Print Media Centr за получаване на новини и друга информация.

Приложението има и модул за откриване на сертифицирани хартии. Като натиснете бутона Certified Papers получавате възможност да търсите сред всички хартии, сертифицирани от Forest Stewardship Council (FSC) или Sustainable Forestry Initiative (SFI). Можете да свалите Print Apply безплатно от iTunes Store тук.

Източник: itunes.apple.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.