Най-бързия Мас, който някога е създаван

1788
Най-бързия Мас, който някога е създаван

Наскоро компанията Apple редстави новия Mac Pro, който разполага с осем процесорни ядра и предлага два пъти по-голяма производителност спрямо предшественика си.

Осемте процесорни ядра са разположени по четири в два Ксеона, произведени по 45nm технология, всеки с тактова честота от по 3.2 GHz и L2 кеш от по 12Mb. Новият Mac Pro предлага и мощна графична подсистема състояща се стандартно от ATI Radeon HD 2600 XT с 256 Mb памет. Новият Mac Pro разполага с последната ревизия на графичен разширителен слот PCI Express 2.0, който предлага и два пъти по-широка шина за пренос на данни спрямо предшественика си, както и поддръжка на последните фамилии графични ускотрители на nVidia – GeForce 8800 GT 512 Mb и Quadro FX 5600 1.5GB. Новият Mac Pro разполага с 4 TB дисково пространство.

„Новият Mac Pro е най-бързият Mac, който някога сме създавали“, каза Philip Schiller вицепрезидент в Apple. „С наличните 2 Ксеона с общо 8 ядра, с тактова честота от по 3.2 GHz, с 1600 MHz централна шина и 800 MHz достъп до паметта, новият Mac Pro е най-мощното решение на пазара в момента.“

Новият Mac Pro се предлага с последната 6-та версия на операционната система Leopard™.

За повече информация – www.apple.com

Източник: www.designertoday.com

Интернет портал за печатни технологии.